It’s weekend Tag (Persoonlijk)

Het weekend is weer begonnen dus tijd om even bij te komen van de werkweek. Aangezien de meeste artikelen gebaseerd zijn op mijn dochter, vond ik het ook wel leuk om eens wat dingen over mezelf te vertellen. Ik vond het wel handig om dit te doen aan de hand van een Tag. Ik spotte deze Tag in het overzicht van Blogqueen. De It’s weekend Tag is oorspronkelijk van Iris. Mocht jij deze Tag ook leuk vinden, neem hem dan gerust over.

1. Heb je op zaterdag en zondag weekend of ben je op andere dagen vrij?

Ik heb op zaterdag en zondag echt weekend, maar op maandag ben ik ook vrij in mijn werk als gastouder. De maandag gebruik ik vaak voor het huishouden, dingen voor de website te doen, boodschappen halen, of soms gewoon wat leuks te doen met onze dochter.

2. Hoe laat sta je op in het weekend?

In het weekend staan mijn man en ik om en om op. Dit betekent dat ieder één dag in het weekend uit kan slapen. Ik heb doorgaans wat meer slaap nodig dan mijn man, dus ik kan zeker wel tot 9 uur/9.30 uur slapen, maar het ligt er ook een beetje aan wat de plannen voor de rest van de dag zijn. Vooral als ik een week vroege dienst heb gehad en er iedere dag om 5.40 uur uit moest, kan ik wel wat extra slaap gebruiken.

3. Hoe ontbijt je in het weekend?

In het weekend ontbijten we sowieso wat uitgebreider dan doordeweeks. Als we met z’n allen tegelijk op zijn dan dekken we gezellig de tafel en eten we een warm broodje met soms een gekookt eitje erbij. Samen ontbijten is een leuk begin van de dag en vaak kunnen we dan meteen de plannen voor de rest van de dag even doorspreken. Als één van ons wat langer blijft liggen dan eet onze dochter meteen als ze wakker is. Zodra mijn man en ik beiden beneden zijn dan ontbijten we vaak samen. Soms lekker aan tafel, maar soms ook gezellig met onze dochter op de bank.

4. Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?

Dat is echt heel verschillend. In het begin van het jaar hebben we veel verjaardagen en zitten onze weekenden vaak vol met afspraken. Vanaf april wordt dit wat minder en hebben we ook weer wat meer tijd om zelf leuke dingen te gaan doen. Een gewone zaterdag ziet er meestal zo uit: Opstaan en ontbijten, naar de stad of het winkelcentrum om boodschappen te doen. Als we in de stad zijn gaan we ook meteen naar de markt. Regelmatig gaan we op zaterdag ook naar de bibliotheek om nieuwe boeken te halen. Onze dochter vindt het daar geweldig, want dan kan ze ook even met andere kinderen spelen. Tegen de avond proberen we wat uitgebreider te koken, want daar is dan wat meer tijd voor. Na het eten spelen we nog even met onze dochter en daarna brengen we haar naar bed. ‘s Avonds is het tijd voor ons en kijken we meestal samen iets leuks op tv.

It's weekend Tag

5. Wat doe je het liefst in het weekend?

Als we geen afspraken hebben met familie of vrienden dan gaan we meestal lekker naar buiten. We wonen in een redelijk groene omgeving waar we op verschillende plaatsen kunnen wandelen en genieten van de natuur. Daarnaast vinden we het ook leuk om na afloop van een flinke wandeling even iets te gaan drinken. Zo af en toe brengen we onze dochter naar opa en oma zodat we wat tijd voor elkaar hebben. Dit schiet er doordeweeks vaak bij in en sinds we ouders zijn is het ook niet meer vanzelfsprekend dat we alle tijd hebben voor elkaar. Hier moeten we af en toe echt even tijd voor vrij maken.

6. Wanneer plan je je activiteiten voor het weekend?

Als we activiteiten plannen met vrienden en familie dan doen we dit het liefst op de zondag. Op zaterdag halen we graag de boodschappen en andere benodigdheden waar we doordeweeks niet aan toe komen. Op zondag kunnen we dan wat dingen plannen die echt leuk zijn om te doen.

7. Ben je ook bezig met je studie/werk in het weekend?

Met mijn werk als gastouder ben ik in het weekend niet bezig, maar als blogger werk je niet op vaste tijden. Als we in het weekend een rustig dagje hebben dan probeer ik wel wat te schrijven voor de website. Doordeweeks vind ik het vaak lastig om rustig te kunnen werken en in het weekend is hier gelukkig wel iets meer ruimte voor.

8. Hoe laat ga je naar bed in het weekend?

Meestal later dan ik eigenlijk zou willen. Mijn man ik zijn een groot fan van misdaad-series en die komen helaas vaak laat op de avond op tv. Mijn verstand zegt dat ik op tijd naar bed moet gaan, want ik kan de rust goed gebruiken, maar het is zo heerlijk om samen nog even te genieten van de rust en de gezelligheid… Dus het is dan meestal wel tussen 23.30 en 0.00 uur voordat we naar boven gaan.

It's weekend Tag

Hoe ziet jouw weekend er meestal uit? Zijn er nog meer dingen die jullie graag van mij/ons zouden willen weten?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge