Kleuren aanleren met Nijntjes kleurenfeest

Als mama en gastouder vind ik het leuk om kinderen dingen te kunnen leren als ik merk dat ze er interesse in hebben. Zo merkte ik dat mijn zoon en een opvangkindje soms wat kleuren noemden. Kleuren aanleren is iets wat je heel gemakkelijk spelenderwijs kunt aanbieden. We kregen hier een beetje hulp bij van Nijntje. Nijntje blijft favoriet hier in huis en zij heeft nu een heel leuk doosje dat goed kan helpen bij het aanleren van de kleuren, namelijk Nijntjes kleurenfeest. Ik vertel je graag wat het is en hoe wij dit gebruiken.

Nijntjes kleurenfeest

Nijntjes kleurenfeest

Nijntjes kleurenfeest is een leuk en leerzaam doosje voor kinderen die geïnteresseerd zijn in het aanleren van de kleuren. Hierbij staan namelijk vijf kleuren centraal: geel, rood, blauw, groen en bruin. Het doosje bestaat uit vijf kartonnen boekjes met vijf behorende stapelkubussen. Per kleur is er een kartonnen boekje en een stapelkubus. De verpakking, het doosje waar alles in zit, is niet bedoeld als speelgoed.

Het is een compact doosje dat gemakkelijk op te bergen en mee te nemen is. Doordat het zo compact is, is het ook heel handzaam voor kleine kinderen. Ze kunnen de boekjes gemakkelijk doorbladeren en van de kubussen is al snel een mooie toren gemaakt. Door de vrolijke kleuren en de herkenbare plaatjes van Dick Bruna nodigt het kinderen snel uit om ermee te gaan spelen. Dit compacte doosje biedt vele speelmogelijkheden:

  • Het lezen van de boekjes
  • Bekijken en benoemen van de plaatjes
  • Benoemen van de kleuren
  • Stapelen van de kubussen
  • Sorteren van de zijkanten op thema
  • Zoek in het boekje hetzelfde plaatje als op de kubus

Nijntjes kleurenfeest

Wat vonden wij van Nijntjes kleurenfeest?

“Nijnie!” werd er meteen geroepen. Het leuke doosje en het plaatje van Nijntje sprak de kids dus meteen al aan. Ze konden niet wachten om te zien wat erin zat. Het leuke is dat dit speelgoed geen uitleg nodig heeft. Ze gaan zelf bladeren in de boekjes en de kubussen worden op elkaar gezet. Ze vermaken zich er goed mee en als ouder kun je gemakkelijk stimuleren om de kleuren en woorden te oefenen. Je kunt ze dan bijvoorbeeld vragen: “Welke kleur heeft de vis?” “Waar zie jij de blauwe regendruppels?” of “Kun je de appel en de banaan naast elkaar zetten?” Door er regelmatig spelenderwijs mee bezig te zijn leren ze er veel van.

Ik ben er als gastouder en moeder erg enthousiast over. Het neemt niet veel ruimte in beslag, ik kan het gemakkelijk pakken en samen met de kinderen hebben we er veel plezier mee. De herkenbaarheid van de plaatjes van Nijntje vind ik ook erg prettig. Voor het slapen gaan lezen we regelmatig boekjes van Nijntje en de kinderen herkennen de plaatjes van Dick Bruna gemakkelijk. Onze zoon is nu woordjes aan het leren en onze dochter leert nu lezen. Het leuke van deze boekjes is dat onze dochter nu leert om onze zoon voor te lezen. Zo hebben ze beiden veel plezier van Nijntjes Kleurenfeest. Voor ons is het zeker een aanrader!

Spelen met Nijntjes kleurenfeest

Van bouwen, tot omgooien, lezen, benoemen en vooral plezier maken!

Waar verkrijgbaar?

Nijntjes kleurenfeest is vanaf deze maand verkrijgbaar in verschillende boekwinkels en bol.com voor de adviesprijs van €14,95. Het is niet alleen leuk om zelf te kopen, maar zeker ook een leuke tip om cadeau te geven. Ik raad het zelf aan voor kindjes vanaf 18 maanden. Zij krijgen rond deze leeftijd interesse voor woorden en kleuren.

Dit artikel bevat een product dat mij is toegezonden door een bedrijf

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge