Sewcool naaimachine (review)

Nu de herfst weer voor de deur staat begint mijn creativiteit weer meer te kriebelen. De brei- en haaknaalden worden weer uit de kast gehaald en ik ga weer eens rondsnuffelen naar leuke patronen. Naaien vind ik ook erg leuk, alleen heb ik zelf geen goede naaimachine. Ik merk dat haken, breien en naaien de afgelopen jaren flink uit het stof zijn gehaald. Het is weer helemaal hip en zelfs voor kinderen hebben ze nu hele leuke dingen bedacht. Ik laat jullie vandaag de Sewcool naaimachine zien, speciaal voor kinderen vanaf 6 tot ongeveer 9 jaar.

Sewcool naaimachine

De Sewcool naaimachine is speciaal ontwikkelt voor kinderen en heeft geen draad nodig. Hierdoor is hij heel gemakkelijk in gebruik. Doordat er ook geen scherpe naalden aan te pas komen kun je je kind veilig aan het werk zetten en heeft het snel resultaat. Om goed te kunnen oefenen met de Sewcool naaimachine worden er 3 nieuwe patronen, 8 vellen stof, vulling, knopen en accessoires bij geleverd.

Speciaal voor het nieuwe schoolseizoen is er een fasion re-fill pakket:

  • Sweet summer set met onder andere een handtas, hoofdband en zonnebrilhoes
  • Trendy stationary set waar een boekcase, boekenlegger en etui bij horen.

Sewcool naaimachine

Hoe werkt de Sewcool naaimachine?

Bij het aanschaffen van de Sewcool naaimachine moet je niet vergeten om 4 AA batterijen aan te schaffen, want deze heb je nodig om het apparaat te laten werken. De batterijen kun je er met behulp van een schroevendraaier in doen. Eigenlijk werkt de Sewcool daarna heel eenvoudig. Aan de achterkant van de naaimachine zit een aan- en uitknopje. Als je de naaimachine aan hebt gezet gaat er een lampje branden. Zo kun je goed zien waar je gebleven bent. Als je op de grote blauwe knop aan de voorkant druk, dan werkt de naaimachine meteen. Bij de Sewcool naaimachine zitten twee onderdelen waar je meteen mee aan de slag kunt. De ‘cupcake’ en het ‘uiltje’. Deze kun je eenvoudig aan elkaar naaien door de stippellijn te volgen. Daarna kun je verder met de handtas. Deze heeft geen stippellijntjes, dus deze moet zelf goed zien te sturen. Om het moeilijker te maken kun je zelf aan de hand van de bijgeleverde patronen een model uitknippen en aan elkaar naaien. Kinderen kunnen hier heel goed hun creativiteit in kwijt.

Deze ‘naaimachine’ werkt alleen met het gebruikt van viltstoffen. Daarom is het raadzaam om alleen de stoffen te gebruiken die speciaal bedoeld zijn voor de Sewcool naaimachine. Deze naaimachine werkt zonder draad, omdat de speciale naalden de stof aan elkaar verweven. Het is dus eigenlijk ook geen naaimachine, maar meer een punchmachine.

Overzicht Sewcool naaimachine

Wat vinden wij van de Sewcool naaimachine?

Ik vind het erg leuk dat de Sewcool naaimachine zo gemakkelijk is in gebruik. Hierdoor pak je hem er ook snel bij om even iets leuks te maken. Als ‘meisjes’ mama zal ik in de komende tijd nog wel veel vragen van mijn dochter krijgen naar leuke kleertjes voor de poppen en de barbies. Ook het maken van leuke accessoires is nu heel gemakkelijk. Ik vond het in het begin wel lastig om in een rechte lijn te naaien, maar als je het vaker doet word je er steeds handiger in. Mijn dochter is er nu nog te jong om het zelf te doen, maar ze vindt het super leuk om mama te helpen met creatieve projectjes van stof. Hier komen we de donkere maanden wel mee door.

We hebben ook de lappendeken Quilt Kit van Spinmaster gekregen en deze gaan we de komende weken in elkaar zetten. Mijn dochter is gek op kleedjes voor de poppen, dus zodra deze af is zullen jullie via social media wel een leuke foto voorbij zien komen.

Gemaakt Sewcool naaimachine

Wat kost het?

De Sewcool naaimachine heeft een adviesprijs van €39,99. Verder kun je er nog extra uitbreidingssets bij kopen:

  • Lappendeken “Quilt Kit”: €24,99
  • Fashion re-fill pakket: €4.99
  • Plush Character re-fill: €7,99
  • Large Fabric Kitt re-fill: €12,99

De Sewcool naaimachine en uitbereidingssets zijn erg leuk om te geven voor verjaardagen of te vragen/geven voor de Sinterklaas of Kerstmis. Spinmaster heeft voor creatieve dochters ook de Knitscool. Met Knitscool brei je gemakkelijk een heus fashion item in elkaar zonder dat je breinaalden hoeft vast te houden. De Knitscool is verkrijgbaar voor de adviesprijs van €19,99.

Knitscool, Sewcool naaimachine

Heb jij ook een creatieve dochter en zou zij de Sewcool naaimachine een leuk cadeau vinden?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Spin Master.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge