HiPP biologische babyvoeding

Onze dochter is niet altijd een gemakkelijke eter. Als mijn man en ik eens iets willen eten dat niet zo geschikt is voor onze dochter, of als ze het eten simpelweg niet zo lekker vindt dan geven we haar een potje met kindervoeding. Wij gaan regelmatig boodschappen doen in Duitsland, omdat ze hier onder andere veel meer keus en variatie hebben in babyvoeding en kinderspullen. In Duitsland hadden we regelmatig voeding van het merk HiPP meegenomen. Wij waren toen al enthousiast over HiPP biologische babyvoeding, want deze was erg lekker  van smaak. Sinds kort is HiPP nu ook in Nederland verkrijgbaar. Wij mochten van HiPP een aantal producten testen. Lees verder om te weten te komen wat onze bevindingen zijn.

HiPP biologische babyvoeding, tagiatelleHiPP Maaltijden

“Reeds meer dan vijftig jaar leggen wij ons toe op de biologische teelt waaraan wij de grootste zorg besteden. Omdat ik mij verantwoordelijk voel voor een natuurlijke en gezonde voeding van uw baby heb ik hieraan mijn ganse leven gewijd. Ik stel mij persoonlijk garant.” Dr. Claus Hipp garandeert de fabricage van een gezonde en smakelijke voeding van eerste kwaliteit en in harmonie met de natuur (bron: www.hipp.nl).

HiPP biologische babyvoeding wordt uitsluitend gemaakt met biologische producten. Ik vind zelf dat je dit ook kunt proeven in de smaak van het eten en drinken. We hebben ook ervaring met andere merken babyvoedingen, maar over het algemeen smaken deze potjes erg eenzijdig. Mijn dochter kan mij nog niet duidelijk vertellen wat ze wel en niet lekker vindt, maar als ze iets niet lekker vindt dan eet ze het niet. Als ze het dus wel eet, dan vindt ze het ook lekker en deze potjes at ze lekker op. De potjes vanaf 12 maHiPP biologische babyvoeding, Hipp spagettianden bevatten 250 gram eten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit best een grote hoeveelheid vind voor die kleintjes. Onze dochter is geen grote eter en krijgt deze hoeveelheid vaak niet helemaal op. Wij hebben onder andere de tagliatelle met spinazie en kaas geprobeerd. Deze was lekker van smaak, alleen door de groene kleur van de spinazie zag het er niet super lekker uit. We hebben er zelf nog wat kaas overheen gedaan en toen heeft ze dit heerlijk opgegeten. Bij de potjes vanaf 12 maanden is er gereduceerd zout aan toegevoegd en vanaf 15 maanden is er een normale hoeveelheid zout, fijne kruiden en specerijen aan toegevoegd die geschikt zijn voor kinderen.

De maaltijden van HiPP zijn al te gebruiken vanaf 4 maanden. Bij de meeste merken begin je dan pas met alleen fijngemaakte groente, maar HiPP heeft vanaf 4 maanden al een maaltijd van 190 gram met groente, rijst en kip. Er is dan nog geen zout toegevoegd en de ingrediënten smaken zo natuurlijk mogelijk.

HiPP biologische babyvoeding, fruitjehapHiPP Fruit en fruitsap

De fruithapjes zijn er ook vanaf 4 maanden en deze zijn erg gevarieerd. Zo kan je kindje kennis maken met verschillende soorten biologische fruit. Doordat de smaak zo puur is hoeven er geen suikers aan toegevoegd te worden. Vanaf 6 maanden kun je potjes krijgen met fruit en granen. Deze potjes zijn gemakkelijk verteerbaar, maar toch erg voedzaam. De fruitsapjes mag je gebruiken vanaf 6 maanden. Je kunt naar behoefte water aanlengen met de vruchtensap, maar je kunt het natuurlijk ook puur geven. Hierin zit 100% fruit en geen toegevoegde suikers. De flesjes zijn verkrijgbaar in 20cl en 50cl.

HiPP biologische babyvoeding, koekjesHiPP Tussendoortjes

HiPP heeft ook tussendoortjes. Vanaf 6 maanden kun je “Mijn eerste koek” gebruiken. Je kunt hier dan een papje van maken en vanaf 8 maanden mogen ze de koekjes uit het vuistje proberen. Wij hebben “kinderkoek met appelen” geprobeerd. Deze vielen bij de kinderen in de smaak. Ze hebben de vorm van een olifant en hebben de lekkere smaak van appels. Ze waren dan ook zo op.

HiPP biologische babyvoeding, theeHiPP Thee

Onze dochter drinkt het liefst de hele dag diksap, maar wij zouden het toch wel fijn vinden als ze af en toe eens wat anders zou drinken. Nu mochten wij van HiPP de biologische Venkelthee proberen. Ik was hier benieuwd naar. De thee is mild en gezond. De zakjes zitten ieder afzonderlijk in plastic verpakt. Goed voor het smaakbehoud, maar wel iets minder voor het milieu. De thee is tandvriendelijk. De thee zal dus geen schade aan de tanden veroorzaken, wat diksap helaas wel doet. Het product draagt het keurmerk ‘Toothfriendly Tested’ en hier ben ik als ouder blij mee. Nu kan ik diksap dus regelmatig afwisselen met gezonde thee.

Conclusie

Ik kan eigenlijk niets anders dan positief zijn over HiPP biologische babyvoeding. Het wordt op een verantwoorde manier gemaakt en het smaakt ook nog eens lekker. De prijzen van de potjes kunnen per winkel verschillen, maar zullen variëren van €0,89 tot €0,99. HiPP biologische babyvoeding is nog niet overal verkrijgbaar. Het is te krijgen via Bol.com, de Diodrogist, Plus, C1000 en Jumbo. Via de website van HiPP kun je de verkooppunten bij jouw in de buurt opzoeken. Via Bol.com zijn de producten makkelijk te koop en vanaf €20 bestellen is dan ook gratis bezorgen.

 Wat vinden jullie van HiPP biologische babyvoeding? Zouden jullie dit voor je kindje kopen?

1 Reactie op HiPP biologische babyvoeding

  1. Ik heb de Hipp bio-vruchten thee, die vind mijn dochter erg lekker, niet te zoet. En ik lust deze ook ;-), prima smaakje.
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge