De terugkeer van de typecursus! (Typetuin)

Typelessen voor je kind zijn weer helemaal terug! Of zijn ze nooit weggeweest? Hoe je het ook bekijkt, een goede typevaardigheid is nog steeds erg belangrijk voor kinderen (en eigenlijk ook voor volwassenen).

Door je kind op de basisschool een cursus te laten doen zal het op latere leeftijd hiervan de vruchten kunnen plukken. Een goede leeftijd om hiermee te beginnen ligt zo tussen de 8 en 12 jaar. Een aantal voordelen die vaak worden genoemd zijn: een verminderd risico op RSI, sneller opgaven kunnen maken, meer tijd hebben voor de oefenstof zelf en meer ruimte voor de eigen creatieve geest. Als je dit zo leest dan is het eigenlijk een makkelijke keuze!

Als je dan op zoek gaat naar een geschikte opleiding voor je kind dan kom je al snel vele aanbieders tegen. Toch zijn er maar een paar die er bovenuit springen. Het is belangrijk om te letten op een koppeling van een leuke online omgeving met een educatieve onderbouwing, waardoor je kind ook echt leert typen.

typetuin, typecursus

Wat is een leuke cursus om te leren typen?

De bekende aanbieder Typetuin heeft nu een wel heel erg leuke typecursus gemaakt. Zoals ze zelf zeggen hebben ze de gehele cursus afgelopen periode een make-over gegeven. De eerste reacties zijn lovend. “Een Efteling-achtig tafereel” wordt het ook wel genoemd. Dit is ook niet zo gek als je leest dat het ontwerp mede is vormgegeven door illustratoren die ook voor het bekende pretpark hebben gewerkt.

Kinderen zijn er in elk geval weg van!

Wat verder opvalt, is de grappige verhaallijn. De speler moet de tuin “redden” van een alles wegvretende plant door een eigen creatie te bouwen. Je kunt dan zelf kiezen hoe je deze creatie wilt bouwen, wat voor kinderen heel erg leuk is om te doen. Wanneer een level is behaald dan krijg je een speciaal filmpje te zien waarbij je verder in het verhaal komt.

typetuin, typecursus

De educatieve meerwaarde

Ook het didactische aspect wordt niet vergeten. Naast de opgaven om zonder te kijken te kunnen typen is er bij Typetuin veel afwisseling door de verschillende zogeheten mini-games. Binnen deze spelletjes wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan nauwkeurig spellen, de kennis van taal of spreekwoorden. Deze games kunnen door gebruikers worden gespeeld wanneer ze bepaalde levels hebben gehaald in de cursus. Het maakt dat de cursus voor kinderen nooit saai wordt en blijft stimuleren.

Bij het proces van krijgen van de typevaardigheid wordt ook de voortgang bijgehouden. Dit gebeurt met een zogenoemde rapportkaart waarbij je op verschillende manieren de status kan inzien. Ook erg handig voor ouders! Daarnaast is er een vaste coach die een oogje in het zeil houdt. Deze coach kan ook extra advies geven en het kind nog meer motiveren om de levels af te maken.

Mocht je met je kind de omgeving van Typetuin eerst eens willen uitproberen, dan kan dit ook met een proefles waarbij je de applicatie kunt bekijken. Bij de volledige versie zal je kind natuurlijk veel meer filmpjes kunnen bekijken, alle oefeningen kunnen doen en ook echt het diploma kunnen behalen.

typetuin, typecursus

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Typetuin

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge