Leuke uitjes in de meivakantie (Persoonlijk)

De meivakantie is voor ons voorbij. Mijn man is aan het werk en mijn dochter is weer naar school. Het weer was de afgelopen week niet ontzettend goed, maar toch hebben we als gezin een hele leuke week gehad. We zijn niet op vakantie geweest, maar we hebben wel aardig wat leuke uitjes gehad en hier wil ik jullie graag wat meer over vertellen. Wellicht halen jullie er wat inspiratie uit…

Hoe zag onze meivakantie eruit?

Zaterdag

Op zaterdag was de dochter van een vriendin van mij jarig en zij werd 3 jaar. Hier zijn we naar toe geweest en dit was erg gezellig.

Zondag

Op zondag hadden we een uitje gepland zonder de kids. Mijn ouders kwamen in de middag op de kids passen. Onze dochter vindt dit heel leuk, alleen onze zoon vindt het lastig als papa en mama er niet zijn. Wij vertrokken aan het einde van de middag richting Utrecht, omdat we naar de musical de Bodyguard gingen! We hebben onze auto geparkeerd bij een Park en Ride en gingen met de tram verder naar het centrum. Hier zochten we een leuke plek om te eten. We kwamen uit bij het restaurant De kleine parade. We hebben hier echt heerlijk gegeten! Het was jammer dat we niet meer tijd hadden, anders hadden we zeker nog een toetje genomen. We gaan hier binnenkort weer eens opnieuw eten. Over de musical de Bodyguard hoef ik niet veel te zeggen, want die was geweldig. Jammer dat hij gaat stoppen, dus als je de kans hebt zou ik hier zeker nog heen gaan.

Utrecht, de Bodyguard, Meivakantie

Maandag

Op maandag besloten we de grens over te gaan naar Bocholt. We gaan hier regelmatig heen om boodschappen te doen, omdat in Duitsland vooral drogisterij producten veel goedkoper zijn dan in Nederland. In het centrum hebben we geluncht, shopten we wat kleding en deden we de boodschappen. Daarna reden we door naar Bahia, een zwemparadijs en sauna. De prijzen zijn heel betaalbaar, de faciliteiten zijn netjes en schoon en er is genoeg ruimte om een klein kindje om te kunnen kleden. We zijn ongeveer 3 uur in het zwembad geweest en we hebben ons allemaal goed vermaakt. Op de terugweg aten we bij de McDonalds en toen we thuis kwamen konden de kids meteen naar bed.

Dinsdag

Op dinsdag moest ik werken als gastouder. Mijn man heeft die dag boodschappen gedaan met onze dochter en ‘s avonds heeft hij voor het eten gezorgd.

Woensdag

Op woensdagmiddag hebben we de kids ‘uitgelaten’ bij het krijspaleis Ballorig. Dit blijft een simpel, maar leuk uitje voor de kids. Aan het einde van de middag hebben de kids hier gegeten, omdat mijn man en ik die avond uit zouden gaan eten. Mijn beste vriendin paste die avond voor het eerst op onze kids en dat ging verrassend goed! Hier waren we heel blij mee. We hebben gegeten bij Brasserie de Boerderij. We aten hier een 5-gangendiner via Social Deal. Dit is een ontzettend leuke en handige site. Brasserie de Boerderij ligt in het Sonsbeekpark en dit is een park waar mijn man en ik een speciale band mee hebben. We spraken hier regelmatig af in de tijd dat we elkaar net leerden kennen en door de jaren heen hebben we hier speciale momenten meegemaakt. We hebben heerlijk gegeten en genoten van de rust.

Brasserie de Boerderij, meivakantie

5 gangendiner bij Brasserie de Boerderij

Donderdag

Koningsdag! Een dag waar we traditiegetrouw met onze oranjetompouce voor de tv zitten om naar de Koninklijke familie te kijken. Het blijft toch altijd leuk om te zien. In de middag besloten we een stukje te gaan fietsen. Ik op mijn mamafiets met onze zoon voorop en mijn man met onze dochter achterop. Normaal gaan ze altijd mee in de bakfiets, maar op deze manier is fietsen ook leuk. Wij hadden meteen wat beweging voor die dag en de kids keken hun ogen uit. Vooral onze zoon, want hij had nog nooit voorop mijn fiets gezeten.

Koningsdag 2017, meivakantie

Vrijdag

Op vrijdag besloten we om naar Doesburg te gaan. Een historisch stadje dat ons wel gezellig leek om doorheen te lopen. We vonden daar een prachtig beeldje van glas. Altijd leuk om iets persoonlijks te vinden voor ons interieur. Daarna gingen we uiteten met het gezin bij de Pannenkoekenbakker in Doesburg. We waren al bekend met dit concept in de vestiging in Slijk-Ewijk en we waren ook wel benieuwd naar hun restaurant in Doesburg. Dit beviel prima en we hebben lekker en gezellig gegeten.

De pannenkoekenbakker Doesburg, Meivakantie

De Pannenkoekenbakker in Doesburg

Zaterdag

Op zaterdag wilden we eigenlijk met de trein van Elst naar Nijmegen. Dit is maar een klein stukje, maar de kids vinden de trein zo leuk. Alleen bleken ze net in dat weekend met het spoor bezig te zijn, dus dat ging helaas niet. Hierdoor besloten we toch maar met de auto naar Nijmegen te gaan. In Nijmegen hebben we nog wat leuke dingen kunnen shoppen.

Zondag

De laatste dag van de vakantie, wat ging de week toch vlug voorbij. Qua weer was het de mooiste dag van de week. We hebben sinds kort een abonnement op de dierentuin Burgers Zoo in Arnhem en als het mooi weer is dan is dit een leuke dagbesteding. Burgers Zoo is een prachtige en veelzijdige dierentuin. Met een abonnement kun je steeds weer een ander stukje bezoeken of gewoon lekker in de speeltuin gaan zitten, want de kids vermaken zich er toch wel.

Dierentuin, Meivakantie

Burgers Zoo

We hebben veel leuke dingen gedaan en mooie herinneringen gemaakt om later weer op terug te kijken. Mochten jullie nog leuke uit-tips hebben voor de vakanties dan hoor ik het graag!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge