De Loedermoeder TAG – Persoonlijk

Ik ga vandaag voor jullie “met de billen bloot”. De dames Manon en Bibian van Littlewonderworld hebben namelijk de “Loedermoeder TAG” verzonnen en het leek mij leuk om deze ook maar eens eerlijk in te vullen. Ik ben benieuwd of jullie mij een echte Loedermoeder vinden…

 • Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Gemiddeld 4 tot 5 keer per dag. Ligt er een beetje aan of ze tussendoor gepoept en/of veel gedronken heeft.

Loedermoeder Tag

 • Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?

Eerlijk gezegd eten wij niet iedere maaltijd netjes aan tafel. We proberen het wel zoveel mogelijk te doen, maar als we gemakkelijk eten dan willen we ook wel eens voor de tv eten. Als onze dochter geboeid een filmpje zit te kijken gaat het eten soms wat gemakkelijker naar binnen dan als ze hier bewust over nadenkt. Misschien niet altijd even goed, maar dan is haar buikje tenminste wel gevuld.

 • Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?

Oei, dat is echt een lastige vraag. Onze dochter zit op sommige dagen meer achter de tv/iPad/telefoon dan we eigenlijk zouden willen. We proberen de ipad/telefoon te beperken tot een half uur/uurtje per dag. Ze is namelijk erg ondernemend en leergierig en hierdoor verveeld ze zich ook snel. Ze kan ook niet altijd uitdaging vinden bij de gastkindjes die ik opvang, omdat die allemaal jonger zijn dan haar. Hierdoor willen we haar nog wel eens op de iPad laten spelen, zodat ze zich daarmee kan vermaken en ook nog wat kan leren.

Loedermoeder Tag

 • Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?

Ja, dit doen we altijd. We hebben een vaste bedroutine die soms wel een half uur kan duren en daarna willen we echt dat ze in haar eigen bed in slaap valt. Ze zit nu in een fase waarin ze vaak zegt: “wil niet alleen zijn” en dan gaat de hele trukendoos open. Wat de laatste tijd goed werkt is dat wij zeggen dat we op de trap gaan zitten tegenover haar slaapkamerdeur. Die gedachte maakt haar blijkbaar rustig en vaak is ze dan binnen 10 minuten in slaap gevallen. Ik ruim dan boven nog wat dingen op en ga naar beneden als ze slaapt.

 • Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?

Bij poepvlekjes of bij een doorgelekte luier verschonen wij altijd het onderbroekje en haar broek, maar in andere gevallen vaak niet. Tenzij we daarna op bezoek gaan, maar thuis zeker niet. Dan blijf ik bezig. Het schoonhouden van kleding bij kinderen is een hele kunst en meestal gaat haar kleding toch ‘s avonds in de was.

 • Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?

Ja altijd. Ik heb nooit zo’n moeite met het bij elkaar zoeken van twee dezelfde sokken. Het is soms lastiger om alle zwarte sokken van mijn man en mezelf uit elkaar te houden. Maar de sokken van mijn dochter vind ik bijna altijd weer terug bij elkaar.

Loedermoeder Tag

 • Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Daar moet ik eerlijk ‘ja’ op zeggen. Zeker bij ongewenst gedrag, dreigen we nog wel eens met het toetje of geen snoepjes mogen en dit werkt vaak wel. Dit is niet echt omkopen, maar ik denk dat het effect hetzelfde is. Ik ben geen moeder die in de supermarkt of speelgoedwinkel haar kind omkoopt. Hier ga ik niet aan beginnen, want ze zijn slim genoeg om het daarna weer te doen en dan is er geen beginnen meer aan.

 • Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Ik vind zelf dat dit redelijk opgeruimd is. Sinds ik zwanger ben heb ik last van nesteldrang en ben ik soms erg druk met opruimen. We hebben wel een rommelige keukenla, maar sommige dingen zijn ook moeilijk netjes op te ruimen, zoals groot keukengerei als een soeplepel, spatel, juslepel, vleestang etc. Dat ligt bij ons in een grote bak.

 • Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?

Nu het zomer is krijgt ze iedere dag een kauwtabletje met vitamines. Zodra de ‘R’ weer in de maand komt dan krijgt ze multi-vitamine waar ook extra vitamine D in zit.

Loedermoeder Tag

 • Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.
 1. In het weekend vergeet ik onze dochter wel eens fruit te geven. We hebben dan niet echt een dagritme en daardoor vergeet ik het dan wel eens. Doordeweeks vergeet ik dit nooit, ook omdat er dan gastkindjes zijn.
 2. Mijn man en ik hebben echt een grote hekel aan alles wat een grote zooi geeft zoals vingerverven en kleien. Als ze wil vingerverven dan zijn wij zelf langer bezig met opruimen dan dat zij plezier heeft aan het verven. Als ze wil kleien is het eigenlijk hetzelfde verhaal. Ze stopt de klei overal in en maakt vooral veel kleine friemelstukjes die wij vervolgens weer van de grond van haar stoel kunnen peuteren. Ik hoop dat dit wat beter zal gaan als ze iets ouder is.
 3. Als ze ‘s ochtends wakker wordt en ons roept, dan roepen wij terug dat ze naar onze slaapkamer mag komen. Ik ben dan vooral te lui om uit mijn warme bed te komen en meestal komt ze dan zelf ook wel. Helaas wil ze nooit super lang bij ons in bed blijven liggen, dus moet ik uiteindelijk nog vrij snel mijn bed uit om met haar naar beneden te gaan.

Ben jij ook wel eens een Loedermoeder? Ik ben erg benieuwd of jullie het ook eerlijk durven te vertellen. Laat hieronder je reactie achter of neem de Loedermoeder Tag zelf over.

1 Reactie op De Loedermoeder TAG – Persoonlijk

 1. Wij eten ook niet altijd aan tafel, maar meestal wel. Twee dagen permitteer ik het ons om met het bord op schoot te eten!
  [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge