Theemelanges voor kinderen (Pickwick)

Wat geef jij je kinderen te drinken? Ik denk dat iedere moeder hier de beste keuze in probeert te maken. Er is tegenwoordig veel aanbod in drinken en dat maakt het er niet gemakkelijker op om een bewuste keuze te maken. Ik heb hier als moeder ook het nodige in geleerd en ik heb inmiddels goede opties gevonden waar onze kinderen tevreden mee zijn. Eén van deze opties wil ik graag met jullie delen, want hebben jullie wel eens gehoord van Pickwick One, Two Tea? Dit zijn speciale theemelanges voor kinderen. Wij hebben ze geprobeerd en ik wil jullie graag onze ervaring hiermee vertellen.

Onze ervaring met drinken voor kinderen

Als je baby 6 maanden is geweest mag je hem/haar ook iets anders aanbieden dan melk. Het consultatiebureau stelt dan meestal voor om water of slappe thee aan te bieden. Water en slappe thee heb ik bij onze dochter geprobeerd, maar dat wilde ze helaas niet. Nu moet je met gewone thee bij kinderen ook uitkijken, want als je zwarte, groene of witte thee gebruikt, zit hier vaak ook theïne in. Dit is hetzelfde als cafeïne en deze stof verminderd het gevoel van vermoeidheid. Dat wil je je kinderen natuurlijk niet geven.

Ik gebruikte in het begin vaak diksap, maar hier zit nog best veel suiker in. Je moet dit echt heel goed verdunnen. Ook vond onze dochter toen ze wat ouder werd sinaasappelsap erg lekker. Ik dacht in eerste instantie dat dit wel gezond was om aan te bieden, maar dit blijkt een bommetje vol suiker te zijn. We konden toen ook duidelijk zien dat ze wat aankwam in haar gewicht.

Onze dochter drinkt nu graag aanmaaklimonade van het merk Raak (zero) of Slimpie. Hier zit geen suiker in. Ook dronk ze graag instantthee die we in Duitsland kochten, maar helaas is deze sinds een tijdje niet meer verkrijgbaar. Hier zat ook bijna geen suiker in. Onze zoon is heel gemakkelijk, want hij drinkt wel graag water.

Theemelanges voor kinderen

One Two Thea, theemelanges voor kinderen

Pickwick is een merk dat bekend staat om haar vele soorten thee en zij hebben weer iets nieuws aan hun assortiment toegevoegd. Deze theemelanges hebben een extra milde fruitsmaak die speciaal ontwikkeld zijn voor kinderen. Ze zijn op dit moment verkrijgbaar in de smaken, banaan, appel en perzik. Deze theemelanges voor kinderen bevatten geen cafeïne. Pickwick biedt hiermee een goed alternatief voor ouders die de suikerinname van hun kinderen willen beperken en samen een lekker kopje thee willen drinken.

De drie nieuwe theemelanges voor kinderen zijn verkrijgbaar in een vrolijke en kleurrijke verpakking met een speelse verrassing op de bovenkant van het doosje. De doosjes bevatten 10 zakjes en ze zijn verkrijgbaar in de supermarkt voor de adviesprijs van €0,99 per pakje.

Ingrediënten

Welke ingrediënten bevatten deze theemelanges voor kinderen:

  • Banaan: een rooibosmelange van citroengras, sinaasappelblaadjes, rooibos, venkel en stukjes banaan
  • Perzik: een kruidenmelange van kamille, zoethout en stukjes perzik
  • Appel: een fruitmelange van rozenbottel, stukjes appel, hibiscus, cichorei, kaneel en zoethout

Bij de varianten appel en perzik staat op de verpakking dat er wordt aangeraden om hier maximaal 2 kopjes per dag van te drinken. Dit omdat er zoethout in zit en dit veroorzaak een hoge bloeddruk bij teveel inname. De appelthee bevat ook hibiscus, dit is een bloem en chichorei, dit is een kruid. Er zit ook een beetje kaneel in. Bij kinderen met een moeilijke stoelgang is het hierbij ook aan te raden er niet teveel van te drinken, want teveel kaneel zorgt voor verstopping.

Wat vonden wij ervan?

Ik heb deze thee uitgeprobeerd samen met mijn eigen kinderen en een paar opvangkindjes. Eigenlijk dronken ze het allemaal. Het zijn zachte en fruitige theemelanges die goed te drinken zijn. Kinderen drinken graag thee als ze verkouden zijn en moeten hoesten. Als onze kinderen veel achter elkaar moeten hoesten dan kunnen ze beiden gaan kokhalzen en overgeven. Niet fijn en daarom bood de kinderthee met honing ook uitkomst. Door ze steeds kleine slokjes aan te bieden konden we het overgeven voorkomen.

Mijn enige puntjes van ‘kritiek’ op deze thee zijn dat ik niet op de verpakking kan vinden vanaf welke leeftijd deze thee geschikt is. In Duitsland stond namelijk duidelijk aangegeven dat de instantthee geschikt was vanaf 1 jaar. Dat kan ik bij deze thee niet ontdekken. Aangezien er in de appel en perzik variant zoethout zit verwerkt zou ik zelf deze thee pas aanbieden vanaf 1 jaar. De bananenthee vind ik daarom zelf de beste variant voor kinderen vanwege de milde ingrediënten.

Onze dochter vindt de thee met perziksmaak het lekkerste en onze zoon drinkt eigenlijk het liefst gewoon water. De oppaskindjes hebben het ook geprobeerd en zij dronken het ook. Aangezien zij nog niet hun mening kunnen geven ga ik er dan vanuit dat ze het lekker vinden, want anders zouden ze het zeker niet opdrinken. Wij vinden het fijn om de theemelanges voor kinderen in huis te hebben, zodat we goede opties hebben voor drinken zonder suiker.

Theemelanges voor kinderen

Dit artikel bevat producten die mij zijn toegezonden door een bedrijf

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge