Feestelijk tafelen in Dudok Arnhem

Komend weekend zijn mijn man en ik 10,5 jaar bij elkaar. Voor mij toch best een mijlpaal en erg bijzonder dat ik al 1/3 van mijn leven met iemand anders deel. We hadden onze eerste date in het centrum van Arnhem. Voor mij toen nog een redelijk onbekende stad. Het was die dag ontzettend slecht weer, want het heeft echt de hele dag geregend. We dronken ons eerste drankje in café brasserie Dudok. Een gezellige, maar ook bijzondere plek waar voor mij iets heel speciaals is opgebloeid. Afgelopen donderdag was ik weer bij Dudok. Ik ging hier feestelijk tafelen samen met een aantal andere bloggers. Ik had een ontzettend leuke avond en ik wil jullie graag vertellen hoe mijn avond eruit zag.

Dudok Arnhem

Dudok is voor de meeste Arnhemmers wel een begrip. Het bevindt zich in het hart van de stad, tegenover de prachtige Eusebius kerk. In de zomer heeft het een groot terras dat met mooi weer altijd behoorlijk vol zit. Het is een mooi rijksmonument waar vroeger de Van Ranzows Bank gevestigd zat. Dudok is niet alle te vinden in Arnhem, maar ook in Den Haag, Rotterdam en Tilburg.

Feestelijk tafelen

Van 25 november t/m 8 januari presenteert Pollmann sinds 1890 in samenwerking met Dudok het prachtige Mesh servies van Rosenthal, In deze periode wordt er door de koks van Dudok een verrassend menu gekookt en geserveerd op een feestelijk gedekte Weltevree tafel. (Menu à €32,50)

Voorgerecht

Ik was dus uitgenodigd om samen met een aantal andere bloggers dit leuke initiatief te mogen ervaren. Bij binnenkomst werden we welkom gegeten en kregen we een Gin tonic-Spoom. Daarna namen we plaats aan een prachtig gedekte tafel. We begonnen met een heerlijke pastinaaksoep met kastanjes en gremolata. Een gerecht dat echt past bij de tijd van het jaar. Pastinaak (een vergeten groente) heeft een licht zoete smaak, gecombineerd met de bite van kastanje en het smaakvolle van de gremolata. Dit is trouwens het mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie.

feestelijk tafelen

De pastinaaksoep

Tussengerecht

Daarna kregen we een tussengerecht: op twee manieren bereide eend met salade van rode linzen, geroosterde pompoen en ingelegde wilde paddenstoelen. De eend was op beide manieren echt heerlijk, maar het leuke was dat ze beide een hele andere structuur hadden. De linzen en pompoen maakten het geheel vooral af door de prachtige herfstkleur. Ik eet niet vaak linzen, maar in combinatie met pompoen zeker aan te raden. De wilde paddenstoelen waren ingelegd in azijn en hadden dus een zuurtje. Leuk om deze verschillende smaakcombinaties te ervaren.

feestelijk tafelen

Tussengerecht

Hoofdgerecht

Daarna kon je kiezen uit twee hoofdgerechten:

Gebakken diamanthaas met jus van eekhoorntjesbrood met geroosterde wintergroente en tarte tartin van witlof of gebakken zalm met dezelfde groente.  Ik koos voor de zalm, omdat ik gek ben op vis. De zalm, op de huid gebakken, was echt heerlijk mals. De witlof heeft mij geïnspireerd! Ik ben hier normaal niet zo dol op, maar dit was echt lekker. Na afloop hebben we aan de kok gevraagd hoe hij dit heeft gemaakt. Ik ga dit zelf ook een keer proberen en dan laat ik jullie zeker weten of het gelukt is en of onze dochter zo ook witlof wil eten… De wintergroenten bestonden uit winterwortel, biet, pastinaak en knolselderij. Kleurrijk, knapperig en smaakvol.

Feestelijk tafelen

Hoofdgerecht

Nagerecht

Het toetje was echt een schot in de roos. Chocolade moulleux met frisse passievruchtenmousse en gezouten karamel roomijs. Als je van chocolade houdt dan is dit echt een ware smaakbeleving. Het is een harde buitenkant, maar zodra je hem opensnijdt loopt de chocolade eruit. De smaak van het ijs klinkt jullie misschien wel bekend van Tony’s Chocolonely. Ik zou zelf niet snel bedenken om zout in je ijs te doen, maar in combinatie met het zoete van de karamel is het echt heel lekker. Het zuurtje van de passievruchtenmousse maakt het geheel weer af. Een enorme calorieënbom, maar zeker de moeite waard.

feestelijk tafelen

Nagerecht

Pollman sinds 1890

Dit heerlijke eten werd geserveerd op de nieuwste collectie van serviesmerk Rosenthal. Deze nieuwe lijn bestaat uit veel verschillende items die goed met elkaar gecombineerd kunnen worden. Het is te koop bij Pollman sinds 1890, een servieswinkel. Voor mensen uit de omgeving van Arnhem zeker een begrip en sinds kort verhuisd naar een nieuwe locatie in de 7straatjes. Ons servies is na 10 jaar eigenlijk best aan vervanging toe en ik ben zeker geïnspireerd door dit prachtige servies. Als ik binnenkort weer eens in het centrum van Arnhem ben dan ga ik zeker even kijken.

Weltevree

Als laatste wil ik jullie nog wat vertellen over de tafel waar we aan zaten. Deze kwam van het label Weltevree die zijn roots in Arnhem heeft liggen. De Forestry table is een familietafel, gemaakt met Hollands hout uit Nederlandse bossen. Echt een gezellige tafel om met z’n allen aan te eten. Er waren in Dudok nog meer mooie voorwerpen van Weltevree te vinden. Op de binnenplaats stonden namelijk gezellige outdoorovens te branden, hingen er gekleurde stinglights in de bomen, stonden er guidlights op de tafels en hingen er grote socketslights boven de eettafel. Mooie producten die vooral gezelligheid uitstralen.

feestelijk-tafelen

Ik heb genoten van het eten, ben geïnspireerd door de mooie producten die ik heb gezien en heb leuke gesprekken gehad met collegabloggers. Voor mij een geslaagde avond op een voor mij bijzondere plek!

Feestelijk tafelen kun je natuurlijk op verschillende plaatsen. Hebben jullie nog leuke tips voor ons?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge