Honig Macaroni ovenschotel

Het is als moeder iedere dag weer een hele uitdaging om iets lekkers op tafel te zetten dat ook door de kinderen kan worden gewaardeerd. Onze dochter eet het beste wanneer bij een gerecht alles door elkaar is gemengd. Zo krijgt ze ook de meeste groente binnen, want als ik haar groente apart aanbied, eet ze deze helaas vaak niet op.

Tijdens het boodschappen doen kwam ik Honig macaroni ovenschotels tegen. Er zijn drie varianten van en ik koos voor de macaroni ovenschotel Carbonara. Verder zijn er verkrijgbaar: Macaroni ovenschotel Kip mozzarella tomaat en Zalm spinazie. De gerechten staan binnen een half uur op tafel, dus als je na een drukke werkdag nog iets lekkers op tafel wil zetten kost dit niet heel veel tijd en moeite.

Honig macaroni ovenschotelDe bereiding

Voor de macaroni ovenschotel die ik wilde maken had ik de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram champignons
  • 125 gram magere spekjes
  • 500 ml melk
  • 160 gram macaroni
  • 2 uien
  • (geraspte kaas)

De geraspte kaas heb ik er zelf aan toegevoegd, omdat onze dochter bijna ieder gerecht eet met geraspte kaas. Het past gelukkig ook goed bij dit gerecht. Verder had ik zelf iets meer spekjes en champignons toegevoegd.

Als eerste verwarm je de oven voor en kook je de 160 gram macaroni. Ondertussen kun je de uien en de champignons snijden. Ik snij de groente zelf niet al te groot, zodat het voor iedereen gemakkelijk te eten is. Daarna bak je de spekreepjes uit. Het vet wat daarbij vrij komt giet ik zelf altijd even af, want dit eet ik liever niet allemaal op. Als je een beetje overlaat kun je in de rest van dit vet de uien en de champignons bakken. Voeg daarna de sausmix en 500 ml melk toe. Breng alles aan de kook en laat het daarna 1 minuut doorkoken. Zet daarna het vuur uit, voeg de macaroni toe en roer alles goed door elkaar. Doe het geheel in een ovenschaal en strooi daarna de topping er gelijkmatig overheen. Bak de macaroni ovenschotel in het midden van de oven in ca. 10 minuten goudbruin. In deze 10 minuten heb je mooi even de tijd om de tafel gezellig te dekken.

Honig heeft bij dit gerecht de volgende saladetip: meng een in plakjes gesneden komkommer, wat augurken en in stukken gesneden tomaten. Wij hebben dit zelf niet gedaan, maar het is wel een lekkere tip.

Onze mening

Wij vonden deze ovenschotel erg geslaagd. Hij was lekker en romig van smaak. De topping maakt het geheel knapperig en nog wat smaakvoller. Ik vond eerlijk gezegd de geraspte kaas ook een lekkere toevoeging. Dit gaf net een beetje meer pit aan het gerecht. Het gerecht is geschikt voor 4 personen, maar als je grote eters aan tafel hebt dan is het misschien wat weinig. Dan zou ik zeker een lekkere salade erbij serveren.

We hebben dit gerecht samen met mijn schoonouders gegeten. Iedereen heeft naar eigen zeggen lekker gegeten. Wij zijn erg benieuwd naar de andere macaroni ovenschotels. Vooral die met zalm lijkt mij erg lekker, want ik ben gek op vis. Wij hebben in ieder geval weer een nieuw gerecht erbij wat we zeker regelmatig zullen eten.

De macaroni ovenschotels van Honig worden verkocht voor een adviesprijs van €1,29 en zijn verkrijgbaar in verschillende supermarkten. Kijk op de site van Honig voor meer productideeën en recepten.

ps_honig_ovens_kip_mozzarella_hips_honig_ovens_zalm_spinazie_hips_honig_ovens_carbonara_hi

Wat vind jij van deze nieuwe macaroni ovenschotels? Zou jij ze eens willen proberen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge