Spelen met smartphones en tablets

Multimedia is in deze tijd niet meer weg te denken. Ik merk dat de kinderen van tegenwoordig ermee opgroeien en straks niet beter weten. Spelen met smartphones en tablets is voor de meeste kinderen dan ook heel gewoon geworden. Ik kan me uit mijn tijd nog goed herinneren dat ik voor het eerst een mobiele telefoon kocht. Met deze telefoon kon ik alleen bellen en sms’en en je moest hem opwaarderen met een prepaid-kaart. Ik gebruikte hem in het begin alleen om naar huis te kunnen bellen als er iets was. Nu zitten mensen ‘bij wijze van spreken’ de hele dag op hun telefoon te kijken om hun social media bij te lezen en te ‘appen’ met familie en vrienden.

Spelen met smartphones en tablets

Wij hebben beiden een smartphone en een gezamenlijke tablet. Onze dochter wist al snel dat je hier leuke dingen mee kon doen. Nu weet ik ook wel dat het spelen met telefoons en tablets niet de meest goede bezigheid is, maar toch merk kan ik goed merken dat onze dochter er veel van leert. Zo is het bekijken van YouTube kinderfilmpjes een favoriete bezigheid van haar en dan vooral de filmpjes waarin ze tellen, de kleuren leren, surprise eieren uitpakken en spelen met klei. De kleuren weet onze dochter nu inmiddels te herkennen en benoemen in het Nederlands, maar ook in het Engels. De Engelse woorden heeft ze opgepikt van deze YouTube filmpjes.

Lily met de iPad, spelen met smartphones en tablets

We willen de tijd die ze speelt met een smartphone of de tablet wel beperken, want anders staart ze veel te lang naar zo’n scherm. Maximaal 2x een half uurtje per dag vinden wij meer dan voldoende. Er zijn natuurlijk ook dagen dat ze er helemaal niet achter zit. We hopen namelijk wel dat ze met mooi weer lekker buiten gaat spelen, zodat ze ook andere vaardigheden gaat ontwikkelen.

Beschermen van smartphones en tablets

Als je kinderen laat spelen met smartphones en tablets is het wel wenselijk om deze goed te beschermen tegen vallen, stoten en krassen. Wij hebben beiden een mooi en beschermend hoesje om onze smartphones en tablets en een screen-protector op het beeldscherm. Zo kunnen we haar met een fijner gevoel laten spelen. We willen natuurlijk nog steeds dat ze er voorzichtig mee omgaat en dit doet ze ook, maar mocht hij per ongeluk vallen dan kan hij een stootje hebben. Daarnaast is een hoesje ook nog eens hip en handig. Ik heb een hoesje voor de iPhone5 en mijn man voor de Samsung Galaxy S5. De tablet die we gezamenlijk gebruiken is de iPad2.

Spelen met smartphones en tablets

Winactie!

Ik heb een leuke winactie voor jullie. Ik mag namelijk in samenwerking met Telefoonhoesjestore.nl 2x een cadeaubon ter waarde van €20,- beschikbaar stellen voor de lezers van Ouderwijsheid! Wat moet je doen om kans te maken op één van deze cadeaubonnen?

 • Laat een reactie achter met een geldig e-mailadres waarin staat dat je meedoet. Op dit mailadres ontvang je ook een reactie als je gewonnen zou hebben;
 • Like de Facebookpagina van Telefoonhoesjestore.nl;
 • Like de Facebookpagina van Ouderwijsheid

Denk eraan om bovenstaande punten allemaal uit te voeren om kans te kunnen maken op de prijs! Deze winactie duurt tot en met dinsdag 7 juli 23.59 uur. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Deze winactie is inmiddels beëindigd. De winnaars hebben persoonlijk bericht gekregen. Bedankt voor het meedoen.

Mag jouw kind wel eens spelen met smartphones en tablets?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Telefoonhoesjestore.nl

5 Reacties op Spelen met smartphones en tablets

 1. Super zeg! Ideaal… Dat scheelt vast weer een paar barsten in je scherm met een goed hoesje. Ik doe graag mee.
  Groetjes

 2. Leuk dat je meedoet Ilsiee, denk je eraan om ook beide Facebookpagina’s te liken om kans te kunnen maken?

 3. Ik doe mee!

 4. Mijn middelste zoon heeft zijn smartphone deze week nog weer eens laten vallen. Het scherm is helemaal kapot! Bescherming is zeker belangrijk dus.
  [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge