Roompot Noordzee Résidence Cadzand-Bad

Afgelopen week hadden wij een weekje vakantie. We hebben daarom een midweek doorgebracht op het nieuwe Roompot park: Noordzee Résidence Cadzand-Bad. Dit park is prachtig aangelegd in het meest zuidwestelijke puntje van Nederland. Het strand is op loopafstand en zeker met mooi weer is het hier echt genieten. We hadden van Roompot van te voren een keycard gekregen met de post. Hiermee konden we vanaf 15.00 uur ons huisje in. Dit is erg prettig, want zo hoef je niet rond 15.00 uur in een lange rij te gaan staan om de sleutel van je huisje op te gaan halen. We kwamen na een lange rit rond 14.00 uur aan op het park en hebben eerst even in het restaurant een kopje koffie gedronken met een stukje appeltaart erbij. Het zag er allemaal netjes en gezellig uit. Onze dochter heeft daarna nog even in de speelhoek en buiten gespeeld en daarna zijn we ons huisje gaan bekijken.

Ons huisje

Roompot

De woonkamer

We hadden een huisje met een gezamenlijke voordeur die uitkwam in een hal waar weer drie aparte voordeuren zaten. Dit zijn huisjes die ook gemakkelijk zijn als je met een groter gezelschap gaat. De tussendeur naar het andere huisje zat namelijk bij ons op slot, maar als je met bekenden gaat kun je deze deuren laten openen. Hierdoor heb je wel privacy, maar kun je ook gezellig bij elkaar binnen lopen. Binnen zag alles zag er netjes en schoon uit. We hadden een huisje gekozen met een kinderpluspakket. Dit pakket bestond uit een kinderstoel, een box, een campingbedje, een aankleedkussen, traphekje bovenaan de trap, beveiligde stopcontacten en een bolderkar. Met de bolderkar leek het ons leuk om de omgeving te gaan verkennen. Helaas konden we eerst de sleutel van de schuur niet vinden en toen we deze uiteindelijk hadden gevonden kregen we de deur van de schuur niet open. Dit hebben we doorgegeven aan de technische dienst en daarna zijn we met de buggy op pad gegaan.

De omgeving

Roompot Het dorpje Cadzand Bad lag op loopafstand van ons huisje. Je hebt er eigenlijk alles wat je nodig hebt: een bakker, een slager een drogist, een snackbar/visboer, supermarkt en een aantal restaurants. Verder heb je ook nog wat leuke souvenirwinkeltjes. Na de winkeltjes loop je zo door naar het stand. We hadden heerlijk weer, dus dit was echt genieten. De kleine meid had nog niet bewust het strand meegemaakt en haar eerste reactie was bij het zien van de zee was: “badje”. Ze vond het zand en de schelpen helemaal geweldig. Bij terugkomst in het huisje lag er een briefje dat het slot van de schuur was gemaakt. Tegen de avond hebben we lekker in het huisje gegeten en daarna de bedden opgemaakt. Door de zeelucht hebben we allemaal heerlijk kunnen slapen.

De dagen daarna hebben we iedere ochtend verse broodjes gehaald bij de bakker in het dorp. De ritjes met de bolderkar vond de kleine meid geweldig. Verder zijn we een dagje naar het Belgische Brugge en Knokke geweest. Erg leuke plaatsjes om te bezoeken. Ook hebben we nog wat plaatsjes in de omgeving van Cadzand Bad bezocht. Een mooie omgeving, vriendelijke mensen en toevallig hadden we de hele week het weer ook nog eens mee. Beter kun je het niet hebben.

Wat is er te doen op het Roompot park?

Roompot

Het hoofdgebouw

Voor de kinderen is er een Koos Kids Club. Koos is een konijn dat voor leuke activiteiten zorgt op de Roompotparken. Nu moet ik eerlijk zeggen dat we niet naar deze activiteiten zijn geweest, omdat onze dochter daar nog iets te klein voor is. Maar we hebben wel gezien waar het ‘activiteitenhonk’ van de Koos Kids Club was en dat zag er gezellig uit. Verder zijn er twee bowlingbanen, een midgetgolfbaan, een zwembad, een groot speelschip voor kinderen en een aantal speeltuinen. In alle huisjes is er gratis Wifi te krijgen. Dit is gemakkelijk als je vanuit je huisje bijvoorbeeld nog je mail wilt bekijken of je werk wilt doen.

Puntjes voor verbetering

Wat we zelf een minpuntje aan het huisje vonden is dat er onderaan de trap geen traphekje was geplaatst. De trap bevond zich namelijk in de woonkamer en kinderen die al kunnen lopen kunnen zelf dan ook de trap omhoog klimmen. Ze kunnen zo lelijk ten val komen. Bovenaan de trap zat wel een traphekje, maar deze ging niet heel gemakkelijk open en dicht. De opening van het hekje zat aan de kant waar geen leuning zat, dus dat vond ik zelf niet prettig. Verder waren de keukenkastjes niet dicht te maken met een klemmetje. Wij moesten dus de dingen die niet voor kinderen bedoeld waren in een andere hoge kast plaatsen, zodat ze daar niet bij kon. Het waren gelukkig maar kleine dingen en de rest van het huisje en de vakantie waren prima. Al met al is dit park van Roompot zeker aan te raden als je een leuke vakantie aan zee wilt hebben samen met de kids.

Roompot

Noordzee Résidence Cadzand-Bad

Lijkt je dit ook een leuk park om met je gezin naartoe te gaan?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge