Raamdecoratie op zolder

Ik weet niet of jullie het herkennen, maar bij ons is de zolder een beetje een ondergeschoven kindje. Toen we in dit huis kwamen wonen was ik net zwanger en een nieuwbouwhuis bleek toch meer werk te zijn dan wij dachten. Onze prioriteit was de woonkamer en de slaapkamers. Dat is prima gelukt. Onze dochter heeft inmiddels een prachtige nieuwe kinderkamer gekregen en haar oude kinderkamer gebruiken we tijdelijk als studeerkamer. De bedoeling is om de computer en boekenkasten naar zolder te verplaatsen. De oude babykamer van onze dochter kan dan weer worden gebruikt voor de opvangkindjes en mocht er ooit nog eens een tweede kindje komen dan hoeft er bijna niets meer aan deze kamer te gebeuren. Maar ja, die zolder… wat moet je ermee?

De zolder als logeerkamer

Wij hebben de zolder momenteel niet nodig als extra slaapkamer, dus wij willen deze kamer graag gaan gebruiken als studeerkamer/logeerkamer. Wij hebben een paar jaar geleden een elektrisch verstelbare boxspring gekocht en hierdoor was ons oude tweepersoonsbed overbodig. Toch vonden wij het zonde om dit bed zomaar weg te doen. We hebben het nu op zolder gezet voor logees. Daar is toch ruimte genoeg en mochten er ooit eens familieleden of vrienden willen blijven slapen dan kan dit altijd.

VELUX raamdecoratie op zolder

De zolder als opslagruimte

Bij veel mensen die de zolder niet nodig hebben als slaapruimte, zal de zolder waarschijnlijk worden gebruikt als opslagruimte. Veel spullen die tijdelijk of helemaal niet meer worden gebruikt verdwijnen vaak naar de zolder. Wij hebben bijvoorbeeld de box, het badje, de maxi-cosi, het loopkarretje etc. ook tijdelijk  op de zolder gestald. We wilden de babyspullen van onze dochter nog niet weg doen, omdat we in de toekomst nog graag een tweede kindje willen. Ook spullen die we ooit nog eens denken te gaan gebruiken verdwijnen al snel naar de zolder, maar kijk wel uit dat de zolder geen kringloopwinkel gaat worden. Zo eens in de zoveel tijd kritisch kijken naar wat je nog wel of niet denkt te gaan gebruiken is best nuttig. Zo hebben wij inmiddels al veel spullen verkocht of weg gegevens die we toch niet meer nodig hebben. Dit ruimt dan meteen lekker op.

Raamdecoratie op zolder

De muren op zolder hebben wij geschilderd in gebroken wit. Lekker neutraal en overal mee te combineren. De decoratie aan de muren kun je zo heel gemakkelijk aanbrengen door leuke schilderijen of fotolijsten. Wij hebben op zolder ook een dakkapel en deze heeft 3 rechte ramen. We vonden het mooi en praktisch om hier verduisterende overgordijnen voor te hangen. Overgordijnen geven een kamer meteen sfeer. Verder hebben we op zolder nog twee dakramen. Het was wel even zoeken voordat we hier passende raamdecoratie voor hadden gevonden. Het merk VELUX blijkt hier een groot assortiment voor te hebben: zonwering, verduisterende gordijnen, rolgordijnen, jaloezieën, plissé gordijnen, insectenhorren, etc. Eigenlijk voor ieder wat wils. Wij hebben voor beiden dakramen gekozen voor verduisterende rolgordijnen. Dit omdat de zolder snel warm wordt en als je de zon op warme dagen kunt mijden dan scheelt dit zo een paar graden in huis. We zijn er erg blij mee!

VELUX verduisterende rolgordijnen op zolder

Hoe heb jij de zolder ingericht en waar gebruiken jullie de zolder vooral voor?

1234

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge