RAAK kindercola en andere kinderlimo

RAAK kindercola kinderlimonade

Wij drinken regelmatig cola en zo nieuwsgierig als onze dochter is kijkt ze dan met grote ogen wat wij inschenken. Wij weten natuurlijk dat er wel wat gezonders is dan cola, maar mijn man maakte de belofte om dan binnenkort eens RAAK kindercola te kopen voor haar. Toevallig kwamen wij op de huishoudbeurs in de hal van ‘food & drinks’ een stand van RAAK tegen. Hier hadden ze naast de RAAK kindercola ook de andere kinderlimo’s: KinderPower, KinderFruit tropical en KinderFruit aardbei-frambozen.

De keuze viel op de eerste drie van de bovenstaande flesjes van 250ml: RAAK kindercola,  kinderfruit aardbei-frambozen en kinderfruit tropical. KinderPower sprak ons wat minder aan, omdat onze dochter soms al erg druk kan zijn ;). Voordeel van kinderfruit tropical is dat deze twee varianten zonder koolzuur/prik zijn.

RAAK KindercolaDe RAAK kindercola is gemaakt voor kinderen en hiermee is rekening gehouden dat er natuurlijk geen cafeïne, geen fosforzuur en ook geen kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen in zitten. De smaak komt wel in de buurt zoals volwassenen cola kennen. Het suikergehalte en het aantal calorieën is in vergelijking met de normale Coca Cola ruim 40% minder. Dit komt doordat RAAK kindercola gezoet wordt met stevia. Dit is iets wat steeds verder doorzet in frisdranken, omdat consumenten steeds gezonder willen leven en suikers en zoetstoffen zoals aspartaam willen vermijden.

Ingrediënten RAAK kindercola

Het aantal ingrediënten in de kindercola is redelijk beperkt:

Natuurlijk mineraal water, suiker, koolzuur, karamel als kleurstof, wijnsteenzuur, citroenzuur, aroma en als natuurlijke zoetstof stevia.

Hieronder staan de voedingswaarden van de kindercola en gewone Coca Cola om een vergelijking te kunnen maken:

RAAK kindercola per 100 ml:

 Energie:  102 kJ / 24 kcal
 Vetten:  0 g
 waarvan verzadigd vet:  0 g
 Koolhydraten:  6,0 g
 waarvan suikers  5,9 g
 Eiwit:  0 g
 Zout:  0 g

Coca Cola per 100 ml:

 Energie:  180 kJ / 42 kcal
 Vetten:  0 g
 waarvan verzadigd vet:  0 g
 Koolhydraten:  10,6 g
 waarvan suikers  10,6 g
 Eiwit:  0 g
 Zout:  0 g

RAAK kindercola als siroop

De kindercola van RAAK is er ook als siroop en heeft verdund dezelfde voedingswaarden als wanneer er kant en klare kindercola wordt gebruikt. De siropen bevatten minder suikers dan andere reguliere siropen (maar natuurlijk niet minder dan light siropen). Met 1 fles van een RAAK siroop kunnen 30 glazen worden gemaakt. Naast de RAAK kindercola siroop zijn er nog 7 andere vruchtensmaken:

  • Aardbeien
  • Frambozen
  • Multivruchten
  • Reine Claude
  • Granaatappel
  • Sinaasappel
  • Zwarte bessen

Ervaring met RAAK kindercola

Het belangrijkste is natuurlijk wat de reactie en ervaring was van onze dochter. Na de eerste slok keek ze een beetje verwonderd en het eerste wat ze zei was “Het kietelt een beetje”. Ze heeft uiteindelijk het flesje in drie beetjes leeg gedronken, op het laatste beetje dat papa en mama nog wilden proeven. Wij als ouders vonden het qua smaak goed op cola lijken, maar dan niet zo zoet als normaal. De grootste pluspunten zijn het ontbreken van cafeïne en minder suiker dan andere frisdranken. Ook het ontbreken van bepaalde stoffen zoals kunstmatige kleurstoffen en conserveermiddelen spreekt ons aan.

Een aantal dagen later heeft ze ook de kinderfruit aardbei-frambozen gedronken. Hierbij waren de eerste reacties “framboos” en “lekker zoet”. Het zoete klopte inderdaad maar dit komt waarschijnlijk door stevia wat al snel erg zoet kan smaken. We zijn wij van mening dat het niet iets is dat wekelijks gekocht wordt, omdat wij het voorlopig liever houden bij diksap en bijvoorbeeld sinaasappelsap. De RAAK kindercola of een kinderfruit is wel iets voor bijvoorbeeld een verjaardag 🙂

Nog iets wat ik tegen kwam en wat de ouders van nu nog wel zullen herkennen met de slogan “Hola, hola dit is kindercola…”

Hebben jullie ervaringen met Raak kindercola of Raak Kinderlimo?

1 Reactie op RAAK kindercola en andere kinderlimo

  1. Mijn kinderen drinken de cola versie graag.
    [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge