Vita Coco Kids Kokoswater met Fruitsmaak

Vandaag wordt het lekker en warm weer, dus is het belangrijk dat de kinderen voldoende drinken binnen krijgen. Water vind mijn dochter niet zo lekker, maar ik wil liever ook niet dat ze de hele dag zoete limonade drinkt. Gelukkig is er nieuw drankje, dat minder suikers en calorieën bevat dan een gemiddeld kinderdrankje. Vita Coco Kids is een drankje dat gemaakt is met kokoswater en bevat een natuurlijke fruitsmaak. De pakjes zien er in ieder geval vrolijk en leuk uit, maar ik ben erg benieuwd wat onze dochter ervan vindt. Ze is erg kritisch op wat ze wel en niet lekker vind, dus zal ze dit lusten?

Wat zit er in Vita Coco Kids?

Wij kennen in Nederland nog weinig drankjes met kokoswater. Ik heb het zelf wel eens vers uit een kokosnoot gedronken, maar het is nooit in mij opgekomen om het in een pak te gaan verkopen. Kokoswater is erg gezond en bevat onder andere magnesium, calcium, kalium en vitamine B2. Kokoswater is 100% natuurlijk en bevat geen suikers en vetten. Vita Coco Kids bevat wel wat suikers, omdat er fruitsmaak aan toegevoegd is. Het schijnt zelfs beter te hydrateren dan water, dus dat klinkt goed. Verder bevat het maar weinig calorieën, dus je zou zeggen dat je kind er veel van kan drinken. Toch moet je wel oppassen met drankjes die fruitzuren bevatten, want dit kan wel de tanden aantasten. (zie ook het artikel over het poetsen van het melkgebit).

Vita Coco Kids

Wat vinden wij ervan?

Ik moet zeggen dat ik de pakjes van het drankje er aantrekkelijk uit vind zien voor kinderen. Het bevat vrolijke kleuren en plaatjes van dieren doen het bij kinderen ook altijd goed. Op het pakje staan ook de vruchten afgebeeld die in het drankje te proeven zijn, dus voor kinderen heel herkenbaar.

Vita Coco Kids is handig om overal mee naar toe te nemen en past gemakkelijk in je broodtrommel. De inhoud is 180 ml. Het gele pakje bevat de smaak mango-ananas en het paarse pakje bevat de smaak appel-zwarte bes. Pakjes drinken zonder te knoeien, is voor onze dochter van bijna twee nog erg lastig, daarom hebben wij een pakjeshouder aangeschaft. We hebben meteen even getest of dit pakje er ook in past en dat kon gelukkig. Zo kon ze het pakje ook goed vasthouden. Wat ons meteen opviel was dat het rietje twee keer om te buigen is. Dit is erg handig tegen het knoeien. Door de vorm van het pakje is het voor jonge kinderen wel lastig om hun rietje er zelf in te krijgen, omdat je hem er schuin in moet steken.

Het pakje mango-ananas viel meteen in de smaak. Ik heb zelf ook even geproefd en in eerste instantie lijkt het naar water te smaken, maar meteen daarna proef je ook het zoete van het fruit. De andere smaak appel-zwarte bes, vond ik zelf wat neutraler van smaak en een tikje zurig. Onze dochter had beiden smaken binnen no-time leeg gedronken. Vita Coco Kids valt dus in de smaak.

Vita Coco Kids paarsVita Coco Kids

Waar is Vita Coco Kids te koop?

Vita Coco Kids is onder andere verkrijgbaar bij de Tuinen, Makro, Sligro en Albert Heijn en kost per 4 pakjes €3,99. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik het redelijk aan de prijs vind, want een euro voor één pakje is niet goedkoop. Maar daarentegen is het wel verantwoord en bevat het weinig suikers, dus afgewisseld met wat ander drinken is het best te doen.

Hebben jullie Vita Coco Kids wel eens geprobeerd? Zouden jullie dit drankje voor je kind kopen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge