Biologische flesvoeding, gezonder dan reguliere babyvoeding?

Keuze voor type flesvoeding wordt een onderwerp als je van borstvoeding wilt of moet overstappen op kunstvoeding. Hierbij is het goed om je te verdiepen in wat jij het beste vindt voor jouw kindje. Eén van de opties is biologische babyvoeding. Een merk waar ouders vaak naar vragen is de biologische opvolgmelk van Neolac, want biologisch en gezond liggen heel dicht bij elkaar. Maar wat is dan het verschil tussen biologische flesvoeding en reguliere flesvoeding?

Biologisch

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kinderen, ook als het om voeding gaat. Is biologisch dan inderdaad het beste? Het belangrijkste verschil tussen reguliere en biologische kindervoeding is dat biologische kindervoeding voor minimaal 95% uit biologische ingrediënten bestaat, waarbij het duidelijk moet zijn waar de ingrediënten vandaan komen. Er mogen geen chemische bestrijdingsmiddelen en/of kunstmest gebruikt zijn en er moet rekening gehouden worden met het dierenwelzijn. Strenge eisen dus.

Neolac, babyvoeding

Regelgeving

Daarom is het goed dat er ook een strenge wet- en regelgeving van toepassing is op babyvoeding. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit is verantwoordelijk voor de controle op de naleving van deze eisen.

Deze eisen hebben ook betrekking op de samenstelling van de kunstvoeding. Zo kun je b.v. denken aan de hoeveelheid vitaminen, mineralen en eiwitten die aan de voeding wordt toegevoegd. Maar ook aan de wijze van bereiding en etikettering van de kunstvoeding. Daarnaast zijn er ook afspraken gemaakt over de maximale gehaltes van bijvoorbeeld bestrijdingsmiddelen die in de voeding aanwezig mogen zijn. Deze eisen gelden voor alle soorten kunstvoeding, dus zowel biologisch als niet-biologisch.

Gezondere melk van koeien in de wei

Is biologisch dan ook echt gezonder? Uit onderzoek is gebleken dat melk van koeien die veel grazen in de wei, meer vetzuren, vitamine E, omega-3 en bètacaroteen bevat. En omdat steeds meer melkveebedrijven (77% in 2016) hun koeien buiten laten grazen, wordt ook de reguliere kunstvoeding steeds vaker gemaakt met melk van koeien die veel buiten hebben gestaan.

De melk die bij biologische bedrijven wordt gebruikt moet echter 100% biologisch zijn. Een belangrijke voorwaarde om een biologisch keurmerk te krijgen, is het feit dat de koeien minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur of meer in de wei grazen. De Neolac koeien grazen minimaal 200 dagen per jaar lekker buiten.

Neolac, babyvoeding

Nog meer gezonde ingrediënten

De biologische babyvoeding van Neolac maakt niet alleen gebruik van biologische grondstoffen zoals de eerder genoemde melk, maar is ook nog eens verrijkt met GOS (prebiotische vezels) en DHA & AA. Beide zijn voedingsstoffen die in de ontwikkeling van je kleintje van groot belang zijn. GOS is een voedingsvezel die helpt bij de groei van goede bacteriën in de darmen van je baby. DHA & AA zijn omega-3 en omega-6 vetzuren, die een positief effect hebben op hart en hersenen. In de babyvoeding van Neolac zijn deze ingrediënten ook van biologische kwaliteit.

Biologische babyvoeding van Neolac

Neolac is één van de merken van Austnutria Nutrition. Neolac maakt alleen maar gebruik van de melk van Nederlandse koeien, waarbij duurzaamheid een belangrijk punt is in het productieproces. De biologische babyvoeding van Neolac is in Nederland o.a. te koop in de webshop, bij de Etos filialen en bij de Ekoplaza filialen.

 Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Neolac

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge