Inspiratie voor Moederdag (2016)

Over een kleine maand is het weer zover, Moederdag! Nu ik zelf ook moeder ben, is deze dag best bijzonder voor mij. Een dag waarop ik met mijn eigen gezin kan genieten van hoe heerlijk het moederschap kan zijn. Het is zeker niet altijd even gemakkelijk. Maar de tijd en de liefde die ik in mijn kinderen steek, betaald zich dubbel en dwars terug als mijn dochter tegen mij zegt: “Mama, ik hou van je” en mijn zoon een prachtige glimlach op zijn gezicht laat zien. Deze momenten zijn echt onbetaalbaar voor mij!

Cadeaus om voor te shoppen

Moederdag kun je op allerlei manieren vieren. Lekker thuis met je eigen gezin, bezoekjes brengen aan de oma’s of iets leuks gaan doen met het gezin/familie. Bij Moederdag horen ook cadeautjes en dit kun je natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Als je wat meer te besteden hebt dan kun je lekker gaan shoppen voor je moeder/vrouw/oma. Een paar leuke tips zijn:

 • Een prachtige bos bloemen
 • Een mooi sieraad
 • Haar favoriete parfum
 • Heerlijke chocolade

Niet enorm origineel, maar wel cadeaus waar bijna iedere vrouw blij van wordt en dat is tenslotte waar het om gaat.

Cadeaus MoederdagCadeaus met liefde

Is je budget niet zo groot, dan kun je het ook over een ander boeg gooien. Als het namelijk met liefde is gemaakt of uitgevoerd, dan is het ook onbetaalbaar. Tips hiervoor zijn:

 • Ontbijt op bed
 • Het doen van huishoudelijke taken
 • Het avondeten koken
 • Iets knutselen/zelf maken

Dit zijn zeker leuke cadeaus om uit te voeren samen met je kind(eren). Sta wat eerder op om ontbijt te maken voor mama. Kook of bak een eitje, smeer een broodje en/of croissantje, pers een vers sapje, was wat vers fruit en pluk een mooi bloemetje uit de tuin. ‘s Avonds kook je met de kids een lekkere maaltijd of zorg ervoor dat de woonkamer er weer netjes en schoon uit ziet. Ook het maken van mooie tekeningen, boetseerwerkjes, schilderwerkjes en andere creatieve uitspattingen vallen bij de meeste moeders ook in de smaak. Zeker als een kind er zijn ziel en zaligheid heeft ingestopt, zullen moeders alleen al kunnen genieten van hun trotse gezichtje.Cadeaus moederdag

Geen daden maar woorden

Wat ik zelf ook erg leuk vind, is het krijgen van een kaartje. Het schrijven en geven van een kaartje heeft in de relatie tussen mij en mijn man altijd een grote rol gespeeld. Volgende maand zijn wij namelijk 10 jaar samen en in deze 10 jaar hebben we elkaar een heleboel kaartjes geven. Vooral voor bijzondere momenten, zoals verjaardagen, verkeringsdag, valentijn, samenwonen, nieuwe baan, nieuwe woning, geboorte, succes wensen, liefde voor elkaar etc. hebben we elkaar een kaartje gegeven. Daarbij kozen we meestal niet “het eerste de beste” kaartje uit dat we tegen kwamen, maar een kaartje dat we uitkozen met veel liefde. Dit heeft inmiddels een prachtige verzameling opgeleverd met heel veel mooie woorden.

Kaartjes, Moederdag

Een kleine greep uit onze kaartjes voor elkaar

Kaartjes voor Moederdag

Speciaal voor Moederdag zijn er dit jaar ook Moederdagkaarten te koop. Een kaart die overbrengt wat jij graag wil zeggen tegen je moeder/vrouw/oma. Een kaart met een snoepje of een gepersonaliseerde kaart door middel van foto van een bijzonder moment. Deze kaarten zijn verkrijgbaar bij kaartwereld. Hier kun je kaarten gemakkelijk thuis uitzoeken, ze worden de volgende dag bezorgd als ze voor 19.00 uur zijn besteld en je krijgt korting met een account. Een lief gebaar dat altijd goed is en natuurlijk ook verkrijgbaar voor vele andere gelegenheden.

Kaartwereld Moederdag

Speciale Moederdagkaarten

Hopelijk heb ik jullie een beetje kunnen inspireren voor komende Moederdag. Moederdag valt dit jaar op zondag 8 mei. Je hebt dus nog even de tijd om na te denken over jouw moederdagcadeau. Veel succes ermee!

Heb jij nog leuke tips en ideeën voor Moederdag? Ik ben erg benieuwd! 

Dit is een gesponsord artikel

2 Reacties op Inspiratie voor Moederdag (2016)

 1. Ik ben altijd weer blij met boeken.

 2. Leuk! Ik vind moederdag een hele leuke dag, helemaal nu ik voor het eerst zelf moeder ben :)!! Toch wel een beetje bijzonder. Ik vind cadeau’s niet zo nodig (al sla ik chocolade nooit af haha) maar iets persoonlijks vind ik heel leuk. Zowel om te krijgen als te geven 🙂

  XX

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge