Kurio Smart, 2-in-1 tablet en laptop (review)

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken dat kinderen druk zijn met multimedia. Onze dochter van 3 jaar weet al met het grootste gemak om te gaan met de kidsstand van een smartphone en de iPad. Naarmate kinderen ouder worden krijgen ze natuurlijk ook op school te maken met tablets en computers. Ik vind het zelf geen slechte ontwikkeling, mits je kinderen niet aan hun lot over laat achter deze apparaten. Er zijn namelijk veel verschillende apps op de markt die bijvoorbeeld grof taalgebruik of geweld kunnen bevatten en dat wil je niet voor je kind. Maar ook op het internet zijn veel dingen te vinden die niet geschikt zijn voor de ogen en oren van kinderen. Ook hier wil je je kind graag voor beschermen.

Kurio Smart

Kurio Smart

Kurio is dit schooljaar met een 2-in-1 tablet en laptop op de markt gekomen, de Kurio Smart. Hij is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kinderen kunnen hierop hun huiswerk maken, gamen, video’s bekijken, met vrienden skypen en internetten, maar wel ingeperkt aan de wensen van de ouders. De Kurio Smart biedt het gemak van een tablet en een snelle 8.9 inch Windows laptop in één, is handig qua formaat voor kinderen en is van alle gemakken voorzien. Het is een heel veelzijdig product en ik heb dit als ouder en leerkracht met mijn visie en kennis eens goed voor jullie bekeken.

Zie hier in het kort wat de Kurio Smart allemaal te bieden heeft:

Huiswerk maken

Kinderen krijgen tegenwoordig op de basisschool al regelmatig een opdracht mee naar huis, waarvoor ze dingen moeten uitwerken of op moeten zoeken op de computer. Het is natuurlijk het leukste als kinderen hun eigen computer/laptop of tablet hebben, maar ik begrijp ook heel goed dat je hier als ouder wel toezicht op wilt hebben. Zo is de Kurio Smart voorzien van het Microsoft Office Pakket met onder andere Word, Exel en PowerPoint, waarmee de kinderen zelf hun huiswerk kunnen maken. Bovendien kunnen ze 3 maanden gratis gebruik maken van een proefpakket van AmbraSoft. Dit is een programma waarmee kinderen spelenderwijs kunnen oefenen met taal en rekenen. Voor kinderen die hier moeite mee hebben is het natuurlijk geen straf om te mogen oefenen op hun eigen Kurio Smart.

Gamen

Naast het maken van huiswerk is ontspanning natuurlijk ook belangrijk en wat doen kinderen niet liever dan gamen. Je kunt het scherm gemakkelijk los halen van het toetsenbord, zodat je kind gemakkelijk kan spelen op zijn tablet. De Kurio Smart bevat 40 voorgeïnstalleerde apps. Ik vind dat je deze als ouder zelf even moet bekijken om te zien wat geschikt is voor jouw kind. Er zitten populaire games tussen, maar ook educatieve apps.

Bewegen

Kurio heeft er ook aan gedacht dat kinderen lichamelijk kunnen ontspannen door middel van bewegen. Dit is zeker fijn en leuk nadat je druk bent geweest met je huiswerk. Je Kurio Smart bevat namelijk Motion 2. Dit zijn 8 sportieve games waarmee de kinderen alleen of samen met een vriendje of vriendinnetje kunnen spelen voor de camera van de Kurio Smart. Je moet hierbij zelf bewegen om de game te kunnen spelen en dit levert erg veel plezier op.

Kurio Smart collage

Veilig internetten

Je kind heeft zijn eigen profiel op de Kurio Smart. Zo is dit product ook te gebruiken voor andere broertjes of zusjes. Als ouder kun je precies instellen wat je kind wel en niet mag binnen zijn profiel. Zo kun je een tijdslimiet ingeven, maar je kunt ook internetfilters instellen. Dit zorgt ervoor dat je kind niet alles kan zien en opzoeken op het internet. Via het oudergedeelte op de Kurio Smart kun je allerlei aanpassingen doen. Dit geeft je als ouder een veilig gevoel en je kind heeft niet steeds een glurende ouder over zijn schouder.

Mijn mening over de Kurio Smart

Ik vind de Kurio Smart een mooi product voor zowel kinderen als ouders. Vooral het werken met het Windows Office Pakket is heel handig voor kinderen. Daarnaast vind ik het goed dat ouders kunnen instellen waar hun kinderen wel of niet op kunnen zoeken op het internet. Zo laat je je kind veel gemakkelijker op het internet, omdat je weet dat ze zo geen rare dingen zien, horen of lezen. De apps die er standaard op zitten vind ik niet allemaal even leuk/educatief. Sommige spellen zijn erg druk qua geluid, kinderen moeten vaak inapp aankopen doen om verder te kunnen spelen en er zit veel reclame verwerkt in sommige appjes. Gelukkig kun je als ouders wel samen met je kind kijken naar apps die leuk, geschikt en leerzaam zijn. De Motion 2 apps die werken door middel van beweging vind ik wel erg geslaagd. Verder is het fijn dat kinderen 3 maanden gratis op AmbraSoft kunnen, want dit is  leuk en leerzaam. Daarnaast sluit het ook nog eens goed aan op de leerstof die ze aangeboden krijgen op school. Al met al een veelzijdig product waar je als kind en ouder erg blij mee kan zijn.

Kurio Smart

Technische specificaties

 • Display:                                8.9 inch IPS capacitive touch screen
 • Resolutie:                             1280 x 800 pixels
 • Processor:                            Intel quad-core Bay Trail – T Z3735G
 • Video:                                   Intel HD Graphic Gen 7
 • Besturingssysteem:           Windows 8.1 incl. gratis upgrade naar Windows 10
 • Opslag:                                 32GB
 • RAM:                                    1GB
 • Camera:                               Voorkant: 0.3Mpx/Achterkant: 2Mpx
 • Connectiviteit:                    Wi-Fi, b/g/n – Bluetooth v4.0
 • Talen:                                   Ondersteund meerdere talen
 • Verbindingen:                     Micro USB – Micro HDMI
 • Micro SDHC Kaartslot:     Voeg tot 32GB aan opslag toe
 • Batterij:                                Lithium Polymeer 4900mAh
 • Toetsenbord:                       Pogo pin Verbinding

Kurio Smart Intel

De Kurio Smart is verkrijgbaar voor de adviesprijs van €199,99 bij onder andere bol.com, Bart Smit, Intertoys, Wehkamp en ToysXL.

Vind jij de Kurio Smart iets voor jouw kind? Wat spreekt jou het meeste aan aan deze 2-in-1 tablet en laptop?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kurio

2 Reacties op Kurio Smart, 2-in-1 tablet en laptop (review)

 1. mooi product!
  [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

 2. Ik vind het een hele slimme combinatie: laptop en tablet!
  [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge