Valentijn DIY (Do It Yourself)

Is het niet leuk om met je kind iets moois te maken voor hun vader of moeder met Valentijn? Nu is het voor ons moeders wat gemakkelijker om iets te knutselen, omdat we meestal iets meer thuis zijn of vaak wat creatiever zijn (gaat niet altijd op hoor 😉 ). Ik heb daarom een cadeautje gemaakt om te geven aan de vaders, maar ik ben natuurlijk de moeders ook niet vergeten. Lees en kijk je mee naar mijn Valentijn DIY?

Wat heb je nodig voor de Valentijn DIY?

Voor mijn Valentijn DIY ben ik bij de Action en de Zeeman geweest. Winkels waar je erg leuke en betaalbare knutselspullen kunt kopen.

Bij de Action kocht ik:

  • Maak je eigen vilt ketting: €1,29
  • Hart box €0,99
  • Knutselset vilt €0,99
  • (Verf, roze en rood)
  • (Kwasten)

Bij de Zeeman kocht ik:

  • 6 Hartjes €0,79
  • 2 Valentijnskaartjes €0,98

Totaal heb ik dus maar iets meer dan €5,- uitgegeven. Ik had thuis nog verschillende kleuren verf en kwasten liggen, dus deze heb ik niet gekocht. Mocht je dit zelf niet in huis hebben, dan kun je dit ook bij de Action vinden.

Hartjesdoos

De houten hartjesdoos wilde ik graag beschilderen. Ik heb voor de kleuren rood en roze gekozen, omdat dit goed bij het thema Valentijn past. Verder wilde ik het voor mijn dochter simpel houden, want ze is nog vrij jong. Als je iets oudere kinderen hebt, zouden ze zelf iets voor hun vader of moeder kunnen schilderen op het doosje. Door het doosje een kleurtje te geven ziet het er meteen lekker vrolijk uit. Ik heb ervoor gekozen om het doosje te versieren met Valentijns hartjes. Ze zagen er leuk uit en hartjes plakken was niet te moeilijk voor haar. Ook hier kunnen kinderen lekker hun eigen creativiteit kwijt als ze iets ouder zijn. Het doosje voor papa kun je bijvoorbeeld vullen met chocolaatjes. Als je het voor mama maakt dan kun je het bijvoorbeeld geven als sieradendoosje.

Hartendoosje, Valentijn DIY

Maak je eigen vilt ketting

Dit is een ontzettend leuk pakketje dat ik vond bij de Action. In het pakketje zit bijna alles wat je nodig hebt, alleen een schaar om een draad mee door te knippen ontbreekt. Binnenin de verpakking staat precies hoe je de ketting kunt maken. Je maakt eerst de figuurtjes van vilt en daarna rijg je alle kralen aan het koord zoals dit op het voorbeeld staat. Als je alles netjes wilt doen, ben je er wel even mee bezig maar het resultaat vind ik erg leuk geworden.

Vilt ketting

Maak een speldenkussen

Ik had van de vilt ketting wat restjes draad, wat versiersels en wat vulling over. Ik had ook wat lapjes vilt gekocht, dus ik ben hier zelf wat van gaan maken. Ik heb het hartendoosje over getrokken op een rood en roze lapje vilt en dit heb ik uitgeknipt. Net als bij het hart van de viltketting heb ik zo ook een groter hart gemaakt. De spelden en naalden die ik nog had liggen heb ik hierin geprikt. Erg handig. Zorg wel dat je dit kussentje uit het bereik van je kinderen legt. Het ziet er voor de kids aanlokkelijk uit, maar spelen met spelden lijkt me niet zo veilig.

Valentijn DIY

Links voor mama, rechts voor papa

Valentijn kaartjes

Je kunt natuurlijk ook zelf een Valentijnskaartje maken, maar aangezien wij al wat geknutseld hadden heb ik ervoor gekozen om een kaartje te kopen. Ik vond de Valentijnskaartjes bij de Zeeman ontzettend leuk, dus ik heb er 1 meegenomen voor mijn dochter die ze aan haar vader kan geven en natuurlijk ook 1 voor mezelf die ik aan mijn man ga geven. Als laatste nog een leuke tip: PostNL heeft namelijk een leuke actie. Stuur op vrijdag 13 februari voor 17.00 uur je Valentijnskaartje helemaal gratis, door op het postzegelvakje een kus met lippenstift te plaatsen.

Heb jij ook een Valentijn DIY gemaakt? En wie stuur jij met Valentijn een kaartje?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge