Play-Doh Cupcake Celebration (review)

Play-Doh Cupcake Celebration

Wat doe je met de kinderen als ze voorjaarsvakantie hebben? Dan wil je graag leuke dingen met ze doen, maar niet iedereen heeft geld voor dure dagjes uit. Met het koude en slechte weer gaan wij liever ook niet de deur uit en onze dochter wil dan graag knutselen. Ze is best creatief en vindt het heerlijk om haar creativiteit kwijt te kunnen. Nu ze op de peuterspeelzaal zit kleit ze hier regelmatig, maar dat wil ze thuis ook graag doen. Het was daarom een feestje voor haar om de Play-Doh Cupcake Celebration uit te mogen testen.

Uitpakken

Play-Doh Cupcake Celebration bestaat uit veel onderdelen met leuke kleuren. Hierdoor ziet het er aantrekkelijk uit om mee te spelen. Wat zit er in de doos?

  • ongemonteerde speelset, deze vormt het cupcake reuzenrad.
  • ‘roomspuit’
  • strooiselmolen
  • circustent koekjesvorm
  • roller
  • bord, schep, vork
  • 2 potjes Play-Doh boetseerklei
  • 3 potjes Play-Doh Plus zachte klei

Play-Doh Cupcake Celebration

Wat kun je met de Play-Doh Cupcake Celebration

Kinderen die van bakken houden kunnen hun lol op. Met de Play-Doh Cupcake Celebration kun je prachtige cupcakejes ‘bakken’ van klei. Je Play-Doh baksels kunnen in het reuzenrad en als ze onderaan zijn kun je er nog een heerlijk toef met Play-Doh ‘room’ op spuiten. Verder kun je de cakejes versieren met Play-Doh strooisels. Om het feestje helemaal compleet te maken kun je ook nog ‘heerlijke’ koekjes maken met de circustent en snoepjes maken met de vormpjes. De Cupcake Celebration is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, aangezien er kleine onderdelen bij zitten.

Wat vinden wij van de Play-Doh Cupcake Celebration?

Onze dochter kan zich uitstekend vermaken met de Play-Doh Cupcake Celebration. Ze vindt het erg leuk om ermee te spelen en ik kan zien dat ze haar creativiteit kwijt kan in het kleien. Daarbij vindt ze het ook nog eens heel leuk om mee te helpen met koken en bakken, dus als ze dit kan naspelen met klei is dit zeker een succes.

Voor ons als ouder vind ik Play-Doh niet altijd het leukste speelgoed. Als Play-Doh al wat vaker is gebruikt dan droogt het langzaam uit. Hierdoor wordt de klei korrelig en vind ik de klei vaak niet alleen meer op de tafel, maar ook op de grond en als ik pech heb ook in de rest van de woonkamer. Daarbij is het opruimen van de klei ook niet zo’n leuk klusje. De klei gaat namelijk overal tussen zitten en dat is moeilijk om schoon te krijgen. Met een satéprikker kom je een heel eind, maar het kost wel wat tijd en geduld. Maar ondanks dat blijft het wel leuk en leerzaam speelgoed. Als ze ermee wil spelen dan kiezen we een rustig moment op de dag uit, waarop er ook de tijd is om hiermee aan de slag te gaan. Zo kan zij lekker haar gang gaan en heb ik de tijd om haar te helpen en het op te ruimen.

Play-Doh Cupcake Celebration

Wij raden dit speelgoed zeker aan voor kinderen vanaf 3 jaar. Er zit niet echt een maximale leeftijd aan, want je kunt ermee spelen zolang je dit leuk vindt. Play-Doh Cupcake Celebration is onder andere verkrijgbaar bij bol.com, Intertoys, Bart Smit, Blokker en  Toys XL voor €24,95.

Speelt jouw kind ook wel eens met Play-Doh en hebben jullie nog tips voor leuke speelsets?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hasbro

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge