Leren lopen met de Little Tikes Light ‘n Go-serie

Little Tikes Light 'n Go-Serie

Onze zoon is middels bijna 11 maanden oud. Bijna geen baby meer en dat vind ik soms best lastig. De tijd vliegt zo snel sinds we kinderen hebben. Nu onze jongste bijna geen baby meer is, zal er ook nooit meer een baby van onszelf komen. Het brengt natuurlijk ook weer nieuwe en leuke momenten met zich mee, want onze zoon kan inmiddels al aardig stappen langs de meubels. De vraag is of hij ook los gaat lopen voordat hij 1 jaar wordt… Het oefenen met het lopen gaat in ieder geval heel goed met zijn nieuwste speelgoed: de 3-in 1 Activity Walker uit de Light ‘n Go-serie van Little Tikes.

Little Tikes Light ‘n Go-serie

Het merk Little Tikes zullen de meesten van jullie wel kennen van hun buitenspeelgoed. Alleen nu het mooie weer voorbij is is het natuurlijk ook leuk om met speelgoed van dit merk binnen te kunnen spelen. Daarom hebben zij dit najaar de Light ‘n Go-serie op de markt gebracht. Ik zal twee items uit deze nieuwe serie voor jullie uitlichten. Het thema ‘licht’ zal hierin centraal staan.

Little Tikes Light 'n Go-serie

Activity Garden Theehouse

Activity Garden Threehouse is een uitgebreide speelset waar kinderen vanaf 6 maanden tot ongeveer 3 jaar actief mee kunnen spelen. De kinderen zullen onder de indruk zijn van de magische lantaarn van de boomhut die in drie speelstanden kan: kleuren verkennen, dansen of glimwormen verzamelen. De leuke muziek op de achtergrond spoort de kinderen aan om te gaan dansen en de baby’s worden aangemoedigd om achter de glimwormen aan te kruipen. Dit speelgoed biedt zo’n 80 activiteiten aan waarin kinderen van alles kunnen gaan ontdekken. De glijbaan, de openslaande deur, de girafboog, toekan ballenbaan, de swingaap en nog veel meer! Dit speelgoed is zelfs genomineerd voor speelgoed van het jaar 2016. (Adviesprijs €99,99)

Activity Garden Threehouse , Little Tikes Light 'n Go-serie

3-in-1 Activiy Walker

Onze zoon had de eer om deze 3-in-1 Activity Walker van de Little Tikes Light ‘n Go-serie te mogen testen. Het is namelijk een loopwagen, een activiteitentafel en speelcentrum in één. Ook hierin komt het thema ‘licht’ weer duidelijk naar voren. Als je kindje namelijk begint te lopen verschijnen er prachtige gekleurde lampjes op de grond. Het stimuleert je baby om zijn eerste stapjes te gaan zetten. Er zijn meer dan 70 activiteiten om te ontdekken en er zitten hele leuke liedjes en geluiden op, dus ze kunnen zich er prima mee vermaken!

Little Tikes Light 'n Go-serie

Wat vinden wij ervan?

Onze zoon vond het ten eerste al super leuk om het uit te mogen pakken. De 3-in-1 Activity Walker ziet er kleurrijk uit, dus wij werden er meteen enthousiast van. Mijn man heeft hem in elkaar gezet en daarna konden de kinderen ermee aan de slag. Onze zoon ging er al snel achter staan en liep er wonder boven wonder zo mee weg.

Het enige ‘nadeel’ is dat onze zoon en de Activity-Walker niet makkelijk kunnen omdraaien. Hier moet ik dus even mee helpen, maar ik heb inmiddels ook gemerkt dat hij er zelf wel weer een oplossing voor weet te vinden. Hij loopt er namelijk ook wel eens mee vanaf de andere kant. Onze dochter van 4 jaar vindt de liedjes helemaal geweldig en gebruikt de 3-in-1 Activity Walker ook met veel plezier om te kunnen dansen. Ze noemt onze zoon nu de “discoman”.  Samen hebben ze er de grootste lol mee!

Pluspunten:

  • Goed voor de ontwikkeling van sensomotorische ontwikkeling (ontwikkeling van motoriek en zintuigen)
  • Het licht en geluid kan ook zachter en ook uit (soms fijn voor papa en mama)
  • Erg stabiel om mee te leren lopen, goed begrenst en valt niet zomaar om
  • Veel ontdekmogelijkheden, leuke knopjes, klepjes, rolletjes etc.
  • Gemakkelijk in te klappen en hierdoor als ontdektafel te gebruiken, ook handig mee te nemen

Minpunt:

  • Hij kan alleen vooruit, waardoor je baby snel ergens tegenaan ‘botst’. Hierbij moet je als ouder even helpen omdraaien.

Als je een babywalker wilt aanschaffen dan is deze 3-in-1 Activity Walker uit de Little Tikes Light ‘n Go-serie heel geschikt. Je kunt hem gebruiken vanaf 6 maanden als tafel en zodra je kindje gaat staan kun je hem als loopwagen gebruiken. Hij is verkrijgbaar bij de grote speelgoedwinkels en bol.com voor de adviesprijs van €44,99.

Kijken jullie of hij er ook echt mee kan lopen met de 3-in 1 Activity Walker?

Wat vinden jullie van de nieuwe Little Tikes Light ‘n Go-serie?

Dit artikel bevat een product dat mij is toegezonden door een bedrijf

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge