Gastouderopvang en voorschoolse educatie

Zoals jullie misschien wel weten ben ik gastouder aan huis. Ik ben eigenlijk afgestudeerd als leerkracht in het basisonderwijs, maar in de regio waar ik woon is er helaas geen vaste baan als leerkracht voor mij te vinden. Ik heb jaren met veel plezier gewerkt vanuit een invalpoule. Toen ik ruim 2 jaar geleden moeder werd heb ik de keuze gemaakt om thuis te blijven zodat ik mijn eigen dochter kon opvoeden. Maar daarnaast wilde ik ook graag iets met kinderen blijven doen. Met mijn opleiding kon ik vrij gemakkelijk gastouder worden. Gastouder aan huis is voor mij de perfecte oplossing om thuisblijfmoeder te zijn en geld te kunnen verdienen.

Gastouderopvang

Gastouderopvang wordt in Nederland steeds populairder. Ouders vinden kleinschalige en knusse opvang bij een gastouder of een gastouder in hun eigen huis vaak gemakkelijker en fijner voor hun kind(eren). Kinderen kunnen zich hechten aan een vast persoon en krijgen alle aandacht die ze nodig hebben. Je hoeft bij een gastouder geen vast aantal weken per jaar af te nemen en geen dagen van 7 tot 7 uur. Dit zorgt ervoor dat je alleen hoeft te betalen voor de uren die je afneemt. Het is ook erg handig voor mensen die op onregelmatige werken. Zij kunnen een gastouder zoeken waar ze kun kind altijd kunnen brengen, ook als dit ‘s avonds, ‘s nachts of in het weekend is. Dit is bij de reguliere kinderopvang vaak niet mogelijk.

Gastouderopvang, Gastouderland

Gastouderland is een landelijk geregistreerd gastouderbureau met maar liefst 26 vestigingen in Nederland. Doordat dit een registreert gastouderbureau is en hun gastouders netjes staan ingeschreven in het landelijk registeren van de kinderopvang komen ouders in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. De bemiddeling van een gastouderbureau is voor ouders en gastouders erg prettig doordat zij de juiste gastouders en kinderen bij elkaar kunnen zoeken. De vraagouder geeft aan wat ze precies zoeken voor de opvang van hun kind en het gastouderbureau kan hier door middel van een vast contactpersoon de juiste gastouder bij zoeken. Het gastouderbureau zorgt vervolgens voor de hele administratie en zorgt ervoor dat de opvang voldoet aan de eisen van de kinderopvangwet. De gastouders bezitten allemaal over de juiste diploma’s en samen met hun eventuele huisgenoten beschikken zij  over een verklaring omtrent gedrag.

Voordelen van Gastouderland zijn de korte lijnen en persoonlijk contact, een pedagogische en financiële helpdesk voor ouders en gastouders, betaling aan de gastouder binnen twee werkdagen, goede beoordelingen door de GGD, gratis bijscholing voor gastouders en geen inschrijf- en bemiddelingskosten. Mocht je meer informatie willen dan kun je terecht op www.gastouderland.nl

PR4kids_gastouderlandAAP: Voorschoolse educatie

Wat ook leuk is om te vertellen is dat Gastouderland een uniek programma heeft ontwikkeld voor voorschoolse educatie. Dit programma heet AAP! Zoals je misschien al kunt raden worden kinderen spelende wijs met een knuffel AAP een klein beetje voorbereid op de basisschool. Als leerkracht en gastouder ben ik hier natuurlijk erg enthousiast over. Iedere gastouder die is aangesloten bij Gastouderland krijgt kosteloos de knuffel AAP en een bijbehorende educatiemap die ze kunnen gaan gebruiken. AAP is een vrolijk vriendje dat zich op een speelse manier op de sociaal-emotionele, de motorische, de cognitieve en de zintuiglijke ontwikkelingen van kinderen richt. Gastouders kunnen dit vriendje gedurende de dag op verschillende manieren inzetten. De eigen inbreng van kinderen is belangrijk. Verder bevorderd het de communicatie en de interactie tussen de gastouder en de kinderen onderling. De gastouder maakt regelmatig een brief voor de ouders waarin staat wat het kind per thema heeft geleerd zodat de ouder hier thuis weer op in kan spelen. Dit klinkt erg leuk en leerzaam. Voor ouders die overwegen om hun kind naar de opvang te doen is het zeker het overwegen waard om te kiezen voor de gastouderopvang van Gastouderland.

AAP, Gastouderopvang

Wat vinden jullie van gastouderopvang? Hebben jullie ervaringen met gastouderbureaus als Gastouderland?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge