Koningsdag & Koningsspelen 2016

Het is alweer de derde keer dat er op 27 april Koningsdag wordt gevierd. In 2014 werd Koningsdag nog in de ‘oude stijl’ gevierd, maar daarna heeft Koning Willem Alexander aangegeven toch wat accentverschillen te willen aanbrengen. Zo brengt de Koninklijke familie niet meer een bezoek een twee gemeenten, maar een gemeente die de centrumfunctie voor die streek vervuld. Dit jaar zal Koning Willem Alexander en zijn familie van 11.00 tot 13.00 uur aanwezig zijn in de gemeente Zwolle. Wil je hier ook bij zijn dan kun je hier het gehele programma vinden.

Koningsdag en Koningsspelen 2016

Koningsspelen 2016

Ook worden er dit jaar weer de Koningsspelen georganiseerd. Dit is een sportief feest dat wordt georganiseerd voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied.
Het doel van deze sportieve dag is om kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is om samen te ontbijten en te bewegen. De Koningsspelen vinden dit jaar plaats op vrijdag 22 april en beginnen zoals altijd met het Koningsontbijt.

Koningsontbijt

Om goed te kunnen functioneren is het belangrijk om de dag te beginnen met een goed ontbijt. Het is niet alleen heel gezellig om dit samen te doen, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je voldoende energie krijg om te kunnen bewegen. Alle scholen die deelnemen aan de Koningsspelen 2016 krijgen een gratis ontbijt aangeboden door supermarkt Jumbo. Dit ontbijt bestaat dit jaar uit dit jaar uit halfvolle melk, smeerkaas naturel, kipfilet, delight jam, zoete fruit & groente spread, halvarine, volkoren brood, licht meerzaden (glutenvrij brood), rijstwafels meergranen, appels en komkommer.

Kinderen voor kinderen

Voor de vierde keer heeft Kinderen voor Kinderen weer een openingslied voor de Koningsspelen 2016 gemaakt. Na de hits Bewegen is gezond, Doe de Kanga en Energie! komen ze dit jaar met het lied Hupsakee!

Wil je dit lied ook gaan oefenen met jouw klas door mee te zingen, mee te dansen of mee te spelen dan kun je hier de songtekst, dansinstructie en bladmuziek vinden. Veel plezier met het oefenen!

Doen jouw kinderen mee aan de Koningsspelen 2016 en wat gaan jullie doen op Koningsdag?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge