Kinderliedjes van Kiddie Carousel

Ik ben opgegroeid met muziek in huis en dat vond ik altijd heerlijk. Voor zover ik mij kan herinneren waren zijn ouders altijd voor mij aan het zingen. Mijn vader had vroeger een groot elektronisch orgel in huis staan en daar mocht ik regelmatig op spelen. Toen ik wat ouder was ging ik op AMV cursus. Dit is een cursus algemene muzikale vorming. Hier leerde ik noten lezen en blokfluit spelen. Later heb ik nog op dwarsfluit-, orgel-, gitaar- en zangles gezeten. Ik ben dus redelijk muzikaal en ik vind het erg leuk om mijn dochter ook wat muzikaliteit bij te brengen. We zingen regelmatig kinderliedjes en ik kan goed merken dat ze hier ook de nodige woordjes van leert. Zingen is dus niet alleen leuk, maar ook leerzaam

Muziekinstrumenten, Kinderliedjes van Kiddie Carousel

Kinderliedjes van Kiddi Carousel

Ik werd door JaDa Music benaderd of ik het leuk vond om hun cd’s met kinderliedjes te beoordelen. We hebben al behoorlijk wat verschillende kindercd’s in huis, dus ik was erg benieuwd of dit mij nog kon verrassen. We hebben een kindercd die zo’n slaapverwekkende muzikale ondersteuning heeft dat wij er tijdens het autorijden bijna van in slaap vielen. En we hebben ook een cd die qua zang niet om aan te horen is, omdat de liedjes worden gezongen door een kinderkoor dat zo hoog zingt dat eigenlijk niemand goed mee kan zingen.

Pareltjes voor Pareltjes

De cd Pareltjes voor Pareltjes (€11,95) bevat 30 traditionele kinderliedje en al deze liedjes staan er ook nog eens in een karaoke versie op. Een juffrouw en gastouder als ik, vind dit helemaal leuk! Het zijn traditionele kinderliedjes, dus bijna iedereen kent een aantal van deze liedjes zeker wel. Ze zijn leuk ingezongen en hebben een eenvoudige muzikale ondersteuning. Geen toeters en bellen, maar gewoon een zangstem begeleid op piano. Voor de ouders die de teksten niet allemaal kennen: hier staan er een aantal uitgeschreven. De liedjes lenen zich ook goed voor leuke spelletjes, zakdoekje leggen, klap eens in je handjes of je kunt bijvoorbeeld stoelendans doen met deze leuke liedjes.

Slaap kindje slaap

De cd Slaap kindje slaap (€11,95) bevat 30 korte kinderliedjes uitgevoerd in speeldoosjesmuziek. Doordat de melodietjes ook weer bekend zijn kun je ze als ouder gemakkelijk meezingen of neuriën. Deze cd is ideaal om je baby of kindje mee in slaap te krijgen. De liedjes hebben een korte pauze en klinken allemaal heel rustig en vertrouwd, dus wat mij betreft zou ieder kindje hierbij in slaap kunnen vallen.

Slaap kindje slaap, Kinderliedjes van Kiddie Carousel

Wat vinden wij van de kinderliedjes van Kiddie Carousel?

Pareltjes voor Pareltjes vinden de kinderen echt een ontzettend leuke cd. In combinatie met wat muziekinstrumentjes hebben ze plezier voor tien. Door het meezingen van de liedjes leren ze ook nog eens wat nieuwe woordjes. Onze dochter kan af en toe heel aandacht luisteren naar de ‘verhaaltjes’ van de liedjes. Wat ik wel een nadeel van sommige kinderliedjes vind, is dat ze soms wat moeilijk/ouderwets taalgebruik hebben. Het is dan wat lastig om uit te leggen waar het liedje precies over gaat.

Wij willen onze dochter voor het slapen gaan vaak wat rust bieden, dus dan doen we onze televisie, Ipad en telefoon even uit. Zo kan ze bijvoorbeeld nog even opruimen, spelen op haar kamer, of een verhaaltje lezen. Radio luisteren is dan ook wel leuk, maar zodra ze een vrolijk nummer hoort met een lekkere beat, dan is de rust natuurlijk weer weg. Nu kunnen we voor het slapen gaan een cd opzetten waar ze zeker weten rustig van wordt. Ik heb het effect van deze cd nog niet kunnen testen bij een baby, maar ik weet zeker dat het bij hen ook rustgevend werkt.

Muziekdoosje, Kinderliedjes van Kiddie Carousel

Winactie

Ben jij ook benieuwd hoe jouw baby/kind reageert op deze leuke cd’s? Ik mag namelijk twee cd’s weggeven: 1x Pareltjes voor Pareltjes en 1x Slaap kindje slaap. Wat moet je doen om kans te maken op deze cd’s?

Ik wil in een reactie onder dit artikel van je weten welke cd je het liefst zou willen hebben, waarom en voor wie. Vul wel een geldig mailadres in, zodat ik je kan bereiken als je gewonnen zou hebben (niet zichtbaar voor anderen). Deze winactie loopt tot en met dinsdag 7 april 2015. De winnaars krijgen persoonlijk bericht. Wil je een streepje voor hebben? Volg ons dan ook via Facebook, Twitter en/of Instragram. Veel succes!

Deze winactie is inmiddels beëindigd. De winnaars hebben persoonlijk bericht gekregen.

Kinderliedjes van Kiddie Carousel

Welke cd wil jij winnen, waarom en voor wie? Laat het hieronder weten!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met JaDa Music

8 Reacties op Kinderliedjes van Kiddie Carousel

 1. Wat leuk! Ik ben zelf ook vrij muzikaal en zing graag voor mijn dochter. Ik waag daarom graag een kansje op de cd ‘Pareltjes voor Pareltjes’! 🙂
  [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

 2. hoi, ik zou graag pareltje voor parreltjes willen winnen voor mijn dochtertje van 3. Ze is dol op liedjes meezingen en een leuke geschikte cd vinden vindt ik reuze moeilijk.
  Mocht ik deze cd winnen ga ik hem ook zeer zeker gebruiken in mijn peuterklas.

 3. Ah leuk! Ik doe graag mee voor de cd Slaap Kindje Slaap.
  Voor als Olivier, mijn neefje, hier komt logeren. Dan maak ik echt de blits. En hopelijk maakt het ook dat hij inderdaad lekker ( en stilletjes ;-)) slaapt.
  Liefs

 4. Slaap kindje slaap graag om cadeau te geven aan mijn zwangere zus

 5. Ik zou graag pareltjes voor pareltjes winnen voor het zoontje van een lieve vriendin 🙂

 6. Leuk om te lezen dat de cd’s zijn bevallen 😉
  [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

 7. De winnaars hebben persoonlijk bericht gekregen! Bedankt voor het meedoen.

 8. Samen met je kind traditionele kinderliedjes zingen is leuk, maar weet je ook wat je nu eigenlijk zingt?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge