Fruitvliegjes bestrijden, hoe je er eenvoudig vanaf kunt zijn

fruitvliegjes bestrijden

Iedereen zal er mee bekend zijn, met warm weer komen de fruitvliegjes maar al te graag je woning in. Fruitvliegjes bestrijden is gelukkig simpel en  je kunt er snel vanaf zijn. Ze zijn gek op (rijp) fruit en laat je fruit wat te lang liggen dan is het een feestmaal voor ze. Het kan ook snel uitlopen op een kleine plaag als je er niets tegen doet. Binnen 8 à 11 dagen groeit een eitje namelijk uit tot een volwassen fruitvlieg en voor je het weet vliegen ze overal door je huis.

De favoriete hapjes van fruitvliegjes

Dat fruitvliegjes gek zijn op fruit is algemeen bekend. Ook producten die gemaakt zijn van fruit vallen in de smaak bij de fruitvlieg. Denk bijvoorbeeld aan wijn of sap. Toevallig kwamen wij er op een warme zomeravond achter dat ze ook gek zijn op Radler bier. Er bleken er namelijk nogal wat in het laatste slokje te drijven en dit kwam ons later nog goed van pas. Hieronder volgt nog een lijstje met lekkernijen voor fruitvliegjes:

  • Losse of rotte blaadjes van (binnen-)planten en bloemen;
  • Eten (dat bedorven is) in de vuilnisbak;
  • Koffiedik uit een koffiefilter of cupje van bijvoorbeeld Nespresso;
  • Theezakjes;
  • Schimmelende of rottende groenten;
  • Laagje wijn, bier of sap in je glas

Hoe kom je van fruitvliegjes af?

Je kunt natuurlijk voor simpele oplossingen zorgen, maar dan is het nog maar de vraag of je er ook permanent vanaf kunt raken. Bewaar bijvoorbeeld fruit op een koele plek. Maar hoe doe je dat met fruit op een fruitschaal? Sommige stukken fruit lenen zich er niet voor om in de koelkast te leggen. Denk aan mango, ananas of een lekkere banaan. Hiervoor kun je een geurig kruidenplantje gebruiken. Fruitvliegjes houden namelijk niet van de geur van dille, salie of basilicum. Een schoon huis en dan vooral je eettafel, aanrecht en kookplaat zeker zal helpen. Zet je ramen en deuren tegen elkaar open want, ze vinden tocht maar niets. Soms kan dit helaas niet en wie geen hor heeft haalt er weer vliegen of muggen mee naar binnen. En gooi geen etensresten in de vuilnisbak, want hier zullen ze ook op af komen.Wil je op een snelle en hygiënische manier fruitvliegjes bestrijden, lees dan snel verder.

Fruitvliegjes bestrijden met een fruitvliegjesval

Ik kocht een paar weken geleden een fruitvliegjesval, omdat ik ondanks alle tips toch last bleef houden van de fruitvliegjes. Ik kocht een glazen fruitvliegjesval en vulde deze val met een laagje bier. Dit werkt echt ontzettend goed! De fruitvliegjes worden gelokt met het bier en vliegen zo in de appel, maar ze kunnen er niet meer uit. Als de val behoorlijk vol zit, dan is hij eenvoudig om te spoelen en opnieuw te gebruiken. Naast dat ik mijn keuken netjes schoon houdt, zijn de fruitvliegjes nu echt zo goed als verdwenen in ons huis.

Fruitvliegjes bestrijden

Tip: als je kinderen hebt, zet de fruitvliegjesval dan niet te dicht bij de rand van het aanrecht. De fruitvliegjesval is gemaakt van glas, dus kan gemakkelijk kapot vallen. Zet hem daarom op een veilige plek, om er zo lang mogelijk plezier van te hebben! Mochten jullie zelf nog andere tips of hulpmiddelen hebben gevonden dan horen wij het graag in je reactie onder dit artikel!

2 Reacties op Fruitvliegjes bestrijden, hoe je er eenvoudig vanaf kunt zijn

  1. Schaaltje of glas met azijn en een paar druppels afwasmiddel doet ook wonderen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge