Fietsen met een Bobike fietsstoeltje

Bobike fietsstoeltje

Onze dochter is graag buiten, want daar kan ze lekker de wereld ontdekken. We kunnen duidelijk merken dat ze echt toe is aan de basisschool. Ze verveelt zich thuis en er is niet veel meer waar ze zich langer dan 10 minuten mee kan amuseren. Als het dan mooi weer is kan ze gelukkig naar buiten. Zelf lekker spelen in de achtertuin, of met één van ons een lekker stukje fietsen. Een groter plezier kun je haar niet doen. Maar hoe neem je een meisje van 3,5 jaar, groter dan gemiddeld, veilig mee op je fiets? Dit kan prima met een Bobike fietsstoeltje.

Fietsen op mijn mamafiets

Precies 3 jaar geleden maakten wij voor het eerst kennis met het merk Bobike. We kochten een voorzitje met windscherm en we waren er meteen heel blij mee. Het stoeltje paste perfect op mijn fiets en onze dochter vond het geweldig om voorop de fiets te zitten. Voor mijn 25e verjaardag kreeg ik namelijk al een mooie mamafiets, omdat ik met het oog op de toekomst een goede en stevige fiets wilde hebben. Twee jaar later kon ik mijn fietst dan echt als “mamafiets” gaan gebruiken en zeker in de mooiere maanden heb ik dit ook gedaan.

Inmiddels is onze dochter ruim 1.10 meter en is het niet meer veilig om haar voorop de fiets te zetten. Toch is het in een stad waar wij wonen, Arnhem, erg handig om even snel op de fiets ergens naar toe te gaan. Het doen van een boodschapje, het brengen en halen van de peuterspeelzaal en even de drukte van de stad ontvluchten is soms veel gemakkelijker en sneller op de fiets. Je bent zo weg, geen parkeerproblemen en -kosten en ook een beetje beweging is gewoon veel prettiger!

Fietsen op een Bobike fietsstoeltje

Bobike Exclusive

Voor onze dochter kozen wij voor de Bobike Exclusive maxi. Dit fietsstoeltje is te gebruiken achterop je fiets en is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 9 maanden t/m 5 jaar met een gewicht van 9 t/m 22 kilogram. Dit Bobike fietsstoeltje is speciaal ontworpen voor ouders die er graag op uit trekken met hun kinderen. De luxe voorgevormde riempjes zorgen ervoor dat je kind netjes blijft zitten als het in slaap valt en ze zijn ook nog eens met één hand te verstellen. Ook heeft het fietsstoeltje een zacht, waterafstotend kussentje waardoor je kind comfortabel kan zitten.

Bobike fietsstoeltje bevestigen

De Bobike Exclusive wordt geleverd met het Click & Go systeem voor op de bagagedrager. Er is ook rekening gehouden met het bevestigen op een e-bike, het Bobike fietsstoeltje zit dan niet in de weg voor een accu. Het op de fiets bevestigen is eigenlijk best eenvoudig. De meeste aandacht gaat uit naar de juiste positie ten opzichte van de achteras. Met de bijgeleverde inbussleutel zijn de verschillende onderdelen zoals vergrendelingen makkelijk los en vast te maken. De handleiding met zowel tekst als afbeeldingen geeft duidelijk aan in welke stappen je het fietsstoeltje kunt monteren.

Montage Bobike fietsstoeltje

Veiligheid bij diefstal

Ik vind het ideaal dat het zitje ook beveiligd is tegen diefstal. Waarschijnlijk kan het fietsstoeltje bij grof geweld wel van de fiets worden gehaald. Maar normaal gesproken zet je een fiets met fietsstoeltje op plekken waar ook regelmatig mensen langs lopen zoals bij een supermarkt of school. In het zitvlak van het Bobike fietsstoeltje zit een staalkabel met een cijferslot. De kabel haal je door het fietsframe (bijvoorbeeld in de buurt van het zadel of bagagedrager), zodat het fietsstoeltje alleen meegenomen kan worden als het cijferslot wordt geopend. Het cijferslot is trouwens simpel te bedienen en te wijzigen naar een andere cijfercode.

Veilig vervoeren op de fietst

Bij Bobike staat naast een mooi design natuurlijk veiligheid ook hoog in het vaandel. Je kind is je kostbaarste bezit en dat zet je niet zomaar achterop je fiets in het drukke verkeer van de stad. De Bobike Exclusive is een dubbelwandig zitje voor extra veiligheid op de fiets. De voetsteunen zijn zonder gereedschap te verstellen. Ideaal voor als je bijvoorbeeld verschillende kinderen achterop de fiets moet vervoeren. Het Bobike fietsstoeltje voorkomt dat je kindje zijn voeten tussen de spijlen kan doen, door de geïntegreerde spaakafscherming. Zelfs de consumentenbond vond dit fietsstoeltje zo mooi en veilig dat hij de titel “Best Getest” en “Beste Koop” kreeg.

Veiligheid Bobike fietsstoeltje

Wij zijn er in ieder geval erg blij mee en hopen er de komende tijd veel plezier mee te hebben door onze dochter veilig te kunnen vervoeren. Over ruim 4 maanden hopen we beide kinderen te kunnen vervoeren op de Bobike fietsstoeltjes. De Bobike Exclusive is verkrijgbaar voor de adviesprijs van €99,99 bij onder andere bol.com.

Fietsen jullie graag met je kind(eren)? Heb je ervaring met een Bobike fietsstoeltje?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Bobike

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge