Dierenpark Emmen

Ik had jullie al verteld dat we tijdens onze vakantie in Orveltermarke een bezoek hebben gebracht aan Dierenpark Emmen. Als kind namen mijn ouders mij hiermee naartoe, omdat ik gek was op vlinders. Emmen had toen een speciale vlindertuin. Inmiddels zijn er nu meer vlindertuinen in Nederland, maar ze willen wel vernieuwend blijven. Daarom zal het park in de toekomst flink gaan veranderen. Wil je weten wat en hoe wij onze dag in deze dierentuin hebben beleefd?

Veranderingen in Dierenpark Emmen

Dierenpark Emmen werd geopend in 1935. Het heeft sindsdien al de nodige metamorfoses meegemaakt. Zoals het park nu is zal het ook niet blijven. Eind 2015 zal Dierenpark Emmen verdwijnen uit het centrum en verhuizen naar het westelijke deel van Emmen. Hier is momenteel al speelexpeditie Yucatán te vinden. Dit zal tijdens de verbouwing gewoon open blijven voor bezoekers. Het zal op den duur wel verbouwd worden, om helemaal aan te kunnen sluiten bij de rest van het nieuwe park. De naam van het park zal veranderen in: Wildlands, Adventure Zoo Emmen. Een naam die al laat zien dat het meer wordt dan een dierentuin alleen. Je gaat alles veel meer ‘beleven’. Het wordt: “Een avontuur dat je dwars door de wereld van leeuwen, giraffen, apen, neushoorns en andere dieren voert”. De dierentuin zal dus helemaal veranderen. Wij vonden het daarom ook best bijzonder om deze dierentuin nog eens goed te kunnen bekijken.

Bouw nieuwe Dierenpark Emmen

Bron: Dierenpark Emmen

Wat hebben wij gezien in het park?

De dieren in het park zijn ingedeeld naar het continent waar ze vandaan komen. De dieren verblijven in grote ruimtes op het park die goed te zien zijn voor de bezoekers. Bijvoorbeeld in het ‘Afrika deel’ is een stukje Afrikasavanne nagemaakt waar onder andere giraffen, neushoorns en zebra’s voorkomen en hier kun je helemaal omheen lopen. Wat mij opviel is dat je wel goed op je kleine kinderen moet letten, want mijn dochter kon zo over het lage hekje kruipen. Een paar stappen verder en ze zou zo naar beneden zijn gevallen in het verblijf bij de dieren. Doordat je zo dicht bij de dieren kunt komen, beleef je het dierenpark wel.

Dierenpark Emmen, Afrikasavanne

Bron: Dierenpark Emmen

Verder is Dierenpark Emmen ontzettend leuk om doorheen te lopen. We moesten onze dochter soms echt in de buggy zetten, omdat we anders helemaal niet verder kwamen. Steeds zag ze wel weer iets leuks en vooral de verschillende speeltuintjes vielen erg in de smaak. We zijn ook nog even langs de nieuwe attractie: Animal Experience gelopen. Helaas was dit niet geschikt om met een buggy naar beneden te gaan, dus we hebben dit niet kunnen beleven. Het schijnt een wereld te zijn vol 3D effecten, kleuren, geuren en geluiden. Klinkt in ieder geval wel leuk. De vlindertuin blijft voor mij wel het hoogtepunt. Mijn dochter vond het ook prachtig om zoveel vlinders om je heen te zien vliegen.

Baby olifantje geboren

Bij het ‘Azië deel’ staan onder andere de olifanten. Op 16 mei van dit jaar is hier een baby olifantje geboren. Zijn naam is Radza junior. Schattig om te zien. Tijdens de presentatie van de olifanten werd er verteld dat er nog een olifant hoog zwanger is, dus het zal niet zo heel lang meer duren voor dat er weer een baby olifantje wordt geboren.

Radza junior, Dierenpark Emmen

Mantelbavianen voederen

Verder hebben we de demonstratie bij de Mantelbavianen bijgewoond. Hier waren ook een aantal jonkies geboren die nog bij hun moeder op de rug of buik zaten. Tijdens de demonstratie mochten de kinderen eerst appeltjes naar de Mantelbavianen gooien. Daarna mochten ze, omdat het erg warm was die dag, ook nog een ijsje gooien. Dit vonden de apen wel lekker en voor ons was het leuk om te zien.

Mantelbavianen, Dierenpark Emmen

Bron: Dierenpark Emmen

Nieuwtje

Binnenkort komen er Pelsrobben naar Dierenpark Emmen. Deze dieren komen in het wild voor langs het zuidelijke deel van Zuid Amerika. Ze zullen verblijven in het oude verblijf van de zeeleeuwen. Het is de bedoeling dat er in de toekomst ook demonstraties met de Pelsrobben te zien zullen zijn.

Pelsrobben, Dierenpark Emmen

Bron: Dierenpark Emmen

Wij hebben een hele leuk dag gehad in de dierentuin. We hebben niet alles goed kunnen bekijken, omdat het park helaas maar geopend was tot 17.00 uur en de tijd vliegt als je het naar je zin hebt. Ik ben erg benieuwd naar de toekomst van het park, maar als ik het mag geloven wordt het een hele vernieuwende dierentuin. Tegen die tijd zal ik jullie zeker op de hoogte gaan brengen van het nieuwe park.

Zijn jullie wel eens in Dierenpark Emmen geweest? Wat vonden jullie van deze dierentuin?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge