Courgette uit eigen tuin

In onze achtertuin hebben we een vierkantenmeter-tuin om wat groente in te kunnen verbouwen. Niet alles is even gemakkelijk om goed te laten groeien in je achtertuin, want veel ongedierte zoals slakken eten de groenten vaak op voordat wij er ook maar iets van hebben gehad. We hebben er nu een courgetteplant in staan en die groeit goed. We hebben verder nog een aantal aardbeienplanten, een bramenstruik en wat kruiden in de tuin. We vinden het belangrijk dat onze dochter leert dat groente niet alleen te koop zijn in de winkel, maar ook ergens kunnen groeien. Bij  KRO Kindertijd op Nederland 3 is regelmatig te zien bij het programma: “groeien” dat kinderen zelf groenten kweken in de moestuin. Dit vindt ze reuze interessant, dus ze vindt het nu ook erg leuk dat er groente en fruit in de achtertuin groeit.

Courgette uit eigen tuin

Courgette uit eigen tuin

Wij hebben dus een courgetteplant in de achtertuin staan en eerst komen er prachtige gele bloemen aan die je overigens ook kunt eten. Daarna zie je dat er langzaam een courgette begint te groeien. Je moet wel goed opletten dat het ongedierte niet aan de haal gaat met deze groente. Je moet wel een beetje geluk hebben met het weer, want bij heel veel regen of bij hele hoge temperaturen groeien courgettes wat minder goed.

Recept: schelpjespasta met courgette en kip

Met de courgette uit eigen tuin hebben wij een heerlijk en gezond gerecht gemaakt dat zelfs onze dochter heerlijk vond. Courgette is op zich een groente die redelijk zacht is om te eten en geen hele uitgesproken smaak heeft. Op zich zouden de meeste kinderen dit wel kunnen eten, vooral als je de courgette verwerkt in een gerecht.

Benodigdheden voor 3 tot 4 personen:

  • 1 courgette
  • 250 gram schelpjespasta
  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 1/2 bouillontablet met tuinkruiden
  • 150/200 ml kookroom
  • 50 gram geraspte kaas (pittige)
  • peper en zout

Courgette uit eigen tuin

Bereiden:

Zet een pan water op het vuur en kook de schelpjespasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd vervolgens de courgette in de lengte door en snijd hierna er plakjes van. Mocht je kind niet van grote stukken groente houden dan kun je ervoor kiezen de courgetteplakjes in vieren te delen. Snijd hierna de kipfilet in stukjes.

Doe wat olie of boter in de pan en bak de stukjes kipfilet in 4 tot 5 minuten goudbruin. Om de kipfilet wat meer smaak te geven kun je er wat zout en peper of kipkruiden aan toevoegen. Als de kipfilet klaar is haal je de stukjes uit de pan en houd je ze warm onder aluminiumfolie.

Courgette uit eigen tuin

Snijd de ui in kleine stukjes en fruit deze kort aan. Je kunt hiervoor het achtergebleven bakvet van de kipfilet gebruiken. Voeg vervolgens de gesneden courgette toe. Pers dan de knoflook boven de pan en voeg daarna de gebakken kipfilet toe. Verkruimel de halve bouillontablet boven de pan en voeg de kookroom toe. Mocht je een grote courgette en ui hebben gebruikt dan kun je natuurlijk wat meer kookroom toevoegen om het geheel wat romiger te maken. Breng het gehele gerecht nog wat op smaak met wat peper. Schep daarna de gekookte schelpjespasta door het geheel en het gerecht is klaar om geserveerd te worden.

Courgette uit eigen tuin

Verdeel het gerecht over de borden en maak het af met wat (pittige) geraspte kaas. Eet smakelijk!

Hebben jullie ervaring met een courgetteplant uit eigen tuin? Zo ja, wat maak jij graag met courgette?

2 Reacties op Courgette uit eigen tuin

 1. Zo, wat een joekel zeg! Prachtig zoals je die hebt verwerkt.
  [naam] onlangs geplaatst…[laatste bericht]My Profile

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge