De eerste weken in groep 2

Wij hebben de eerste weken van het nieuwe schooljaar er weer op zitten. Jeetje, wat vliegt de tijd voorbij als er weer ritme in de dagen zit. We hebben inmiddels afscheid genomen van de zomer en de kinderen verwelkomen de herfst met veel plezier. Ik moet er zelf altijd een beetje aan wennen, want ik houd nu eenmaal van warmte en zon. Voor onze dochter was het wel weer even wennen op school. Ik vind het leuk om jullie even bij te praten over onze gebeurtenissen van de afgelopen weken.

De eerste schoolweek

De eerste schooldag na de zomervakantie begon met de kinderen van groep 2. Zo konden zij rustig wennen aan de nieuwe groep. Ze heeft nu weer 2 juffen, maar eentje hiervan is nieuw voor haar. Ze had voor de vakantie al kennis gemaakt, dus ze wist gelukkig wie het was. De eerste schoolweek verliep rustig. Aan het einde van de week was ze vermoeid, maar ze had het toch goed volgehouden.

Buikgriep

De maandag van tweede schoolweek verliep ook prima. Het weer was toen mooi en na school fietste ik met de kids naar de kinderboerderij en daar hebben ze heerlijk 2 uurtjes buiten gespeeld. De volgende dag merkten we dat de verkoudheid op kwam zetten. We waren allemaal wat snotterig, maar ja, dat krijg je nu eenmaal in de herfst. Die middag gaf onze dochter aan dat ze zich niet zo lekker voelde en buikpijn had. Na het eten ging het mis en kregen we door dat het niet alleen een verkoudheid was, maar een buikgriep. Mijn man heeft die nacht met haar op de bank geslapen, want met al dat spugen was het handiger als er iemand in haar buurt was om te kunnen helpen.

De rest van de week is onze dochter thuis gebleven, want voordat ze alles weer binnen hield en weer normaal ging eten waren we wel een paar dagen verder. Ondertussen voelde mijn man zich ook steeds slechter en hij heeft zich vrijdagmiddag ook ziek gemeld. Ik dacht in eerste instantie dat ik eraan was ontkomen, maar zaterdagavond was ook ik de klos. Ik heb die nacht ook op de bank gelegen met emmer naast mij.

Zwemles

In de derde schoolweek ging het langzaam weer de goede kant op. Onze zoon is tot dusver aan de buikgriep ontkomen, dus dat was een hele opluchting. Op maandag mocht onze dochter voor het eerst starten met zwemles. We hebben haar in het voorjaar opgegeven en de wachttijd zou ongeveer 6 tot 8 maanden zijn. Tot onze verbazing mocht ze toch nu al beginnen. Ze vond het best spannend, maar gelukkig moest haar buurmeisje ook op hetzelfde tijdstip zwemmen. Samen naar zwemles gaan was gelukkig al wat minder eng. De eerste les was voor mij meteen een kijkles, dus vanaf de tribune konden we zien wat ze deden. Vooral met haar hoofd in het water, vindt ze erg spannend dus het zal nog wel even tijd nodig hebben voordat ze echt vertrouwd is met het water. Toch vinden wij het erg belangrijk dat ze leert zwemmen en dat ze zich kan redden als ze in het water zou vallen.

Vriendjes op school

Ik heb jullie al eens verteld dat onze dochter het spelen met andere kindjes nog wat lastig vond. Voor de zomer wist ze niet zo goed wie nu echt haar vriendjes waren. In dit nieuwe schooljaar heeft ze zichzelf echt voorgenomen hier iets aan te veranderen. Ze kiest nu zelf vriendjes uit om mee te spelen en ook na schooltijd wil ze graag afspreken. Dit vinden wij als ouders ook erg belangrijk, dus in de afgelopen weken speelden ze bij een meisje van school en zij kwam ook bij ons spelen. De eerste stappen naar vriendschap zijn gemaakt en hier zijn wij erg blij mee.

Je kunt je kind als ouder nog zo goed helpen met leren, maar het maken van contacten op school en het ontwikkelen van vriendschappen moeten ze echt zelf doen.  We hebben onze eerste ouderavond ook al gehad en hierin werd besproken wat de kinderen allemaal doen in de klas en met wie ze dit doen. Het contact met de school is goed en ze gaat er met plezier heen, dus ik ben benieuwd wat de komende weken ons gaan brengen…

(Plaatje Pixabay)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge