Bijtsieraden die het concentratievermogen stimuleren

Kinderen die moeite hebben met het verwerken van prikkels vinden het vaak heerlijk om ergens op te kunnen kauwen. Vaak gebruiken zij daarvoor een pen, touwtje, haren of andere spullen. Zonde natuurlijk! Veel leuker én veiliger is het om te kauwen op mooie bijtsieraden dat je kind om zijn en/of haar nek of arm draagt. Op deze manier kunnen ze zich beter concentreren, behalen ze betere resultaten op school en ervaren ze meer rust.

Bijtsieraden

Wij hebben de afgelopen periode aan onze dochter gemerkt dat ze erg onrustig was. De laatste weken voor de zomervakantie waren ontzettend druk voor haar. Haar rapport, schoolreisje, verjaardagen van de juffen, eindviering, veel kinderfeestjes en haar eigen verjaardag, hebben voor aardig wat onrust bij haar gezorgd. Als ze onrustig is dan kauwt ze veel op haar vingers/nagels. Maar ook potloden, de afstandsbediening en de rand van de salontafel moeten er wel eens aan geloven. Wij zijn hier als ouders wat minder blij mee, dus toen ik las over speciale bijtsieraden werd ik meteen enthousiast.

Bijtsieraden

Chew Dude

In elke klas zitten wel een aantal kinderen die snel afgeleid zijn en zich moeilijk kunnen concentreren. Om deze kinderen te helpen bieden bijtsieraden uitkomst. Hierop kunnen kinderen naar hartenlust én veilig kauwen. De nieuwe Chew Dude bijtketting in de vorm van een Lego figuur ziet er supercool uit en is nu verkrijgbaar bij Kauwsieraden & meer.

De Chew Dude bijtketting van ARK’s Therapeutic is een coole en veilige oplossing voor kinderen die behoefte hebben om ergens op te kauwen. Een gave ketting voor echte Lego fans! De Chew Dude bijtketting is verkrijgbaar in 9 vrolijke kleuren en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Bijtsieraden, Chew dude

Lego bijtsieraden

Bijtkettingen zijn in vele varianten verkrijgbaar. Naast de nieuwe Chew Dude is er ook een bijtketting in de vorm van een Legoblokje. Hoe leuk is het om daar je tanden in te zetten?! Liever een discrete armband in plaats van een ketting? Ook dat is mogelijk! De Brick bijtarmband gaat makkelijk om en af en kan gebruikt worden om op te kauwen, voor zintuiglijke input en zelfs voor baby’s die tandjes krijgen. Een fijn alternatief voor kinderen die op de mouwen kauwen. Komt juist het kauwen op potloden of pennen je bekend voor? Dan vind je kind de Brick Stick potloodtopper vast helemaal geweldig. Deze beschermhoesjes zijn speciaal ontworpen om lekker op te kauwen op school of tijdens het maken van huiswerk.

Bijtsieraden

Veilig kauwen

Alle bijtsieraden worden geleverd met een veiligheidskoord en zijn gemaakt van 100% veilig thermo-plastic elastomer (TPE) en zijn vrij van schadelijke stoffen zoals lood, latex, BPA, PVC en ftalaten. De sieraden zijn eenvoudig te reinigen met water en zeep.

Onze ervaring met bijtsieraden

Onze dochter heeft het bijtsieraad Chew Dude en een Lego armband uit mogen testen. We hebben gemerkt dat het haar meer rust gaf. Als ze een tijdje in de auto moest zitten, als ze ‘s avonds nog even tv keek of als ze ergens geconcentreerd mee bezig was, dan hielp het echt als ze kon kauwen op Chew Dude. De armband heeft ze minder vaak om. Deze vindt ze wel erg mooi, maar omdat hij bundelt om haar pols doet ze hem snel af. Ik heb de armband op haar kamer gelegd, zodat ze daar ook iets heeft om op te kunnen kauwen. Ik ben er als ouder erg tevreden over en onze dochter is er erg blij mee, dus mocht je kinderen hebben die graag op dingen kauwen dan zijn deze bijtsieraden echt een aanrader!

Bijtsieraden

Over Kauwsieraden & meer

Kauwsieraden & meer heeft de grootste collectie bijtsieraden voor kinderen in Nederland en België. De webwinkel is opgericht door Wendy Stolp, nadat zij merkte dat er een enorme vraag naar mooie en hippe bijtsieraden was. Niet alleen onder kinderen met autisme, Asperger of ADHD, maar ook om de concentratie te verhogen en geborgenheid te stimuleren. Het assortiment bestaat uit bijtsieraden en andere kauwproducten voor jongens en meisjes. Bekijk de hele collectie op www.kauwsieradenenmeer.nl.

Winactie!

Zou jij ook graag zo’n leuke bijtketting naar keuze willen hebben? (klik hier voor alle modellen) Doe dan nu met onze winactie! Wat moet je hiervoor doen?

  1. Laat in een reactie onder dit artikel weten voor wie je deze bijtketting wilt winnen en waarom;
  2. Reageer met een geldig mailadres zodat we contact met je op kunnen nemen als je gewonnen hebt;
  3. Volg Ouderwijsheid op Facebook

Disclaimer: De winactie loopt van dinsdag 24 juli tot en met vrijdag 10 augustus 23.59 uur. De winnaar krijgt persoonlijk bericht. Je hebt 48 uur de tijd om jouw gegevens terug te mailen. Doe je dit later, dan gaat de prijs helaas naar iemand anders. Over de uitslag van de winactie wordt niet gecorrespondeerd. Veel succes!

Deze winactie is inmiddels verlopen. De winnaar heeft persoonlijk bericht gekregen. Bedankt voor het meedoen. 

Dit artikel is een samenwerking

2 Reacties op Bijtsieraden die het concentratievermogen stimuleren

  1. Wat een gave actie! Het nichtje van mijn man heeft autisme en doordat ze sneller overprikkeld raakt heeft ze altijd een ketting om waar ze op kan kauwen. Toen ik deze zag was ik meteen enthousiast want ik weet zeker dat ze deze geweldig vind!

  2. Ik zou heeeeel graag zo’n lego poppetje bijtketting willen winnen voor onze zoon. Na de vakantie start hij in groep 3. Hij vind het moeilijk om nieuwe dingen aan te gaan, omdat hij onzeker is over zijn eigen kennen en kunnen. Dit resulteert in het bijten op potloden/stiften, dekens, kussens en t shirts waar de gaten in zitten. Hoe fijn zou het zijn als hij de blits kan maken met zo’n stoere ketting, zonder dat het opvalt waarom hij deze draagt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge