Leren lopen met stapschoentjes van Shoesme

Stapschoentje van Shoesme

Onze zoon is op 4 december 1 jaar geworden. Ondanks dat het een mooie mijlpaal is, pinkte ik ook een klein traantje weg bij de gedachte dat we afscheid namen van het babytijdperk in ons leven. Wat is dat eerste jaar toch snel voorbij gegaan! Onze zoon ging voor het eerst staan toen hij ruim 9 maanden was. Ondanks dat sommige mensen dachten dat hij dan ook wel snel los zou gaan lopen, deed hij dit toch niet. Leren lopen leer je namelijk met vallen en opstaan en dat vallen kan soms behoorlijk pijn doen. Onze zoon leert snel van zijn fouten en is daarom erg voorzichtig geworden. Toch denk ik dat het niet heel lang meer gaat duren voordat hij los gaat lopen. Dan heeft hij ook echte stapschoentjes nodig, maar waar moeten deze eigenlijk aan voldoen? Ik vond een paar stapschoentjes van Shoesme en vertel je er alles over.

Stapschoentje van Shoesme

Het merk Shoesme

In de wereld van kinderschoenen is veel keus en soms is het best lastig om hierin een goede keuze te kunnen maken. Toevallig kwam mij het merk Shoesme onder ogen en dit sprak mij meteen aan. Zij hebben een bepaalde visie op kinderschoenen en hieraan hebben zij verschillende concepten aan verbonden. Zij vinden namelijk dat een kinderschoen afgestemd moet zijn op de fase waarin het kind zich bevindt. Een baby heeft namelijk een ander soort schoentje nodig dan een peuter die al rond kan rennen. Shoesme staat ook voor een aantal punten:

 • De schoenen worden geproduceerd in Europa, namelijk in Portugal;
 • De schoenen zijn handgemaakt;
 • De schoenen zijn vrij van kinderarbeid;
 • De schoenen zijn gemaakt van goede kwaliteit leer uit Europa;
 • Het is een merk volledig van Nederlandse bodem met het hoofdkantoor gevestigd in Tilburg;
 • De schoenen zijn te herkennen aan hun het Shoesme Original logo
stapschoentjes van Shoesme, logo

De stevige vorm van de ellips staat voor de bescherming die Shoesme schoenen bieden aan kinderen. Kinderen worden gesymboliseerd door het poppetje in het midden, dat tegelijkertijd als schoentje kan worden gezien.

De concepten van Shoesme

Zoals ik al vertelde werkt Shoesme met verschillende concepten:

 1. BABY-PROOF®: unieke kraamcadeaus en accessoires;
 2. BABY-PROOF® Soft: één stap verwijderd van echte stapschoentjes;
 3. BABY-PROOF® Smart: soepele schoentjes voor de eerste stapjes;
 4. Extreme Flex® & RunFlex: de meest flexibele eerste loopschoenen;
 5. Urban: stevig schoenen voor coole kids;
 6. Crêpe Original: 100% natuurcrêpe

Onze zoon valt op dit moment onder hun derde concept, de BABY-PROOF® Smart stapschoentjes van Shoesme. Hij is namelijk bezig met zijn eerste echte stapjes, dus we waren erg benieuwd hoe hij hiermee uit de voeten kon.

BABY-PROOF® Smart eerste stapschoentjes

Deze eerste stapschoentjes van Shoesme zijn geschikt voor kinderen van 0 tot 2 jaar en zijn verkrijgbaar in de maten 18 tot en met 22. De schoentjes zijn helemaal afgestemd op de voetjes van kinderen die net gaan stappen, zodat ze het goed onder de knie krijgen. Het zijn lichtgewicht schoentjes, maar wel met de kwaliteit die wij als volwassenen ook graag zien bij onze schoenen. Ze zijn gemaakt op de leest met een verstevigde hiel en 100% leer gevoerd. Dit zorgt ervoor dat de schoenen goed aansluiten rondom de voet en het laat de voeten ademen zodat ze geen zweetvoetjes krijgen. De binnenzool heeft een zacht schuimlaagje die ervoor zorgt dat het schoentje lekker zit en is ook uitneembaar. De buitenzooltjes zijn flexibel zodat ze goed meebewegen met het voetje van je kind en er zit natuurlijk een anti-slipzool onder zodat ze niet uit kunnen glijden. De schoentjes hebben ook een ruime instap, zodat ze gemakkelijk aan- en uitgetrokken kunnen worden.

stapschoentje van Shoesme

Shoesme BABY-PROOF® Smart schoentjes

Wat vonden wij van de eerste stapschoentjes van Shoesme?

Onze zoon mocht een paar donkerblauwe winterboots (€59,95) uit de najaarscollectie testen in maat 22. Ja, maat 22! Het is een tenger ventje met erg grote, maar ook smalle voeten. Dat maakt het best lastig om geschikte schoentjes te kunnen vinden. Ik koos voor een hoger model dat lekker warm is in de winter, want hij gaat doordeweeks mee in de bakfiets. Verder vond ik een veterschoen het beste bij zijn voetjes passen, omdat ze zo smal zijn. Hierdoor kan ik ze stevig aantrekken, zodat ze mooi aansluiten rondom zijn voetje.

Het zijn echt prachtige schoentjes van een goede kwaliteit. Het model leek in eerste instantie nog wat breed, maar aangezien hij nu ook wat dikkere sokjes aan heeft, sluit de schoen toch mooi aan rondom zijn voetjes. Ik kan de veters mooi aantrekken en hierdoor zit het schoentje stevig. Hij kan natuurlijk nog niet praten, maar ik kon merken dat hij er prettig mee kon lopen en spelen. In het begin was het natuurlijk even wennen, want dat voelde natuurlijk wel anders aan zijn voeten. Maar ik kon duidelijk merken dat hij niet belemmerd werd door de schoentjes.

stappen-op-stapschoentjes van shoesme

Tijdens het spelen met zijn favoriete speelgoed

Conclusie

Ik ben erg tevreden met deze prachtige eerste stapschoentjes van Shoesme. Onze zoon stapt er met veel plezier op rond. Hij staat de laatste paar dagen steeds vaker met zijn handen los, dus zijn zelfverzekerdheid groeit langzaam. Ik hoop dat zijn nieuwe schoentjes hem nog een beetje meer zekerheid kunnen geven om zijn eerste stapjes los te gaan zetten. Zodra hij dit heeft gedaan zal ik het jullie zeker laten weten!

Stapschoentjes van Shoesme

Wat vind jij belangrijk bij het kopen van nieuwe schoenen voor je kind?

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge