Baby Care producten van Multilind (review)

Wij hebben onlangs kennis gemaakt met een aantal Baby Care producten van Multilind. Baby’s en kinderen hebben regelmatig last van verschillende kwaaltjes en Multilind heeft hier een aantal handige producten voor op de markt gebracht. Wij hebben 3 verschillende producten uitgebreid voor je getest. Mocht jouw kindje last hebben van een moeilijke spijsvertering/maagfunctie/darmwerking, rode billen/luieruitslag of een droge huid, lees dan zeker even verder.

Karweioliedruppels, Baby Care producten van Multilind

Karwijoliedruppels

Baby’s kunnen bij het drinken van melk uit de borst of de fles lucht binnen krijgen bij het drinken. Een baby heeft pas na 6 maanden een volledig ontwikkeld darmstelsel en hierdoor hebben ze vaak moeite om deze overtollige lucht zelf kwijt te raken. Dit zorgt voor vervelende en pijnlijke krampjes. De etherisch olie van de karwijvrucht bevordert de spijsvertering. Verder ondersteunt het een goede maagfunctie en helpt het bij een winderig gevoel. Je kunt de druppels toevoegen aan melk of vruchtensap of eventueel zo geven op een lepel. Er wordt wel aanbevolen om de druppels niet langer te gebruiken dan 3 dagen.

Onze dochter heeft als baby ook veel last gehad van pijnlijke krampjes. Gelukkig zijn die na verloop van tijd wel verdwenen, maar ze is wel last blijven houden van een moeilijke stoelgang. We waren erg benieuwd of deze karwijoliedruppels ook effect zouden hebben op haar moeilijke stoelgang. Eerst heb ik de druppels geprobeerd in de vruchtensap, maar daar blijft het op drijven en kreeg ze niet alles binnen. Daarna heb ik het door een toetje geroerd en toen kreeg ze wel alles binnen. Het werkt vrij snel en waar ze eerst een uur over kon doen om haar ontlasting kwijt te worden, was ze nu opeens binnen een kwartier klaar. De ontlasting was ook geen harde bal meer. Ik kon aan haar gezicht zien dat ze blij was dat ze nu gemakkelijker haar ontlasting kwijt kon raken. We hebben de karwijoliedruppels nog niet kunnen proberen op een baby met krampjes, maar voor onze dochter van 2,5 jaar met een moeilijke stoelgang werkt het erg goed.

Billenspray, Baby Care producten van Multilind

Baby Billenspray

De billen van je baby zijn erg gevoelig. Door het dragen van luiers in combinatie met urine en ontlasting kan het voorkomen dat je kindje last krijgt van luieruitslag. De baby billenspray kan worden gebruikt om de billen van je kindje te beschermen tegen luieruitslag en te verzachten bij rode billen. De spray is 100% vrij van conserveringsmiddelen, parfum en kleurstoffen en hierdoor is het geschikt voor iedere huid. In de crème zitten onder andere kamille en calendula extracten. Deze ingrediënten helpen de huid te ontspannen en het bevorderd het natuurlijk herstellende vermogen van de huid. De spray is verkrijgbaar in een basisverzorging met 4% zinkoxide en een intensieve verzorging met 10% zinkoxide.

Onze dochter heeft door haar harde ontlasting geen last meer van luieruitslag. Maar als gastouder zie ik bij mijn opvangkindjes wel luieruitslag en rode billen voorbij komen. Een goede en handige billenspray is daarom voor mij een must om in huis te hebben. Ik vind de spray heel prettig in gebruik. De meeste luiercrèmes zijn erg stug om te smeren en als de billen dan al gevoelig zijn is dit voor het kindje en voor mij niet prettig om aan te brengen. Deze spray is vooral erg hygiënisch in gebruik, omdat ik er geen vieze handen van krijg. De spray is snel aangebracht en geeft een beschermend laagje op de billen. Ik kan het dus voor alle kindjes gebruiken en dit is erg fijn.

Bodyspray, Baby Care producten van Multilind

Baby Bodyspray

Ik heb jullie al wel eens verteld dat onze dochter een hele droge huid heeft. Dat heeft ze niet van een vreemde, want ik heb zelf ook veel last van dit probleem. Hierdoor gebruiken we eigenlijk alleen maar ongeparfumeerde olie voor in bad, zodat haar huidje niet verder uitdroogt. De baby bodyspray is een body crème die de huid van je kindje verzacht, hydrateerd en beschermd. Ook in deze spray zitten weer kamille en calendula extracten die goed zijn voor de huid.

De spray is op zich handig in gebruik, maar ik vind zelf dat er door het vernevelen vaak een beetje verloren gaat. Ik vind het daarom handiger om de spray eerst in mijn hand te doen en daarna pas op de huid van mijn kind aan te brengen. Ik denk dat het bij een baby ook prettiger is, want de crème kan zo ook wat warmer worden in de handen van de ouder en het sprayen op bijvoorbeeld de buik kan misschien een schrikreactie opwekken. De spray is niet vet en smeert goed uit. Aangezien mijn dochter een hele droge huid heeft moeten wij hem wel zeker twee keer per dag smeren. Wat mij opviel, was dat de billenspray geen parfum, conserveringsmiddel en kleurstoffen bevat. Maar dit staat niet aangegeven op de bodyspray. Bij de ingrediënten herken ik geen kleurstoffen en conserveringsmiddel, maar wel parfum.

Multilind heeft ook nog een baby tandgel die gebruikt kan worden bij het doorkomen van de eerste tandjes. Deze tandgel hebben we niet getest, omdat ik momenteel geen kindjes heb die last hebben van doorkomende tandjes.

Waar zijn Baby Care producten van Multilind verkrijgbaar?

Baby Care producten van Multilind zijn onder andere verkrijgbaar bij bol.com, drogisterijen Etos, Kruidvat, DA, DIO en apotheken MediQ-, Kring-, Service en BENU.

Baby Care producten van Multilind

Heb jij ervaring met de Baby Care producten van Multilind en zo ja, welke? Zo niet, welke spreken jou aan?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Multilind Baby Care

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CommentLuv badge